Szeged és környéke

2017.05.27. 07:10

Osztálytalálkozó a kapu előtt: nem jutottak be az öregdiákok volt iskolájukba

Elbeszéltek egymás mellett az egykori diákok és az iskolaigazgató.

Dombai Tünde

– Ötven éve végeztünk a Mérey utcai Zrínyi Ilona Általános Iskolában. A napokban tartottuk az osztálytalálkozónkat. Évtizedek óta nem láttuk egymást, ezért azt is meg akartam szervezni, hogy bemegyünk az intézménybe, legalább beleszagolunk a levegőbe. Nem sikerült – panaszkodott társai nevében Molnár Péter. Szegedi olvasónk hozzátette, pár hete telefonált az igazgatónőnek, elmondta kérésüket. Felajánlotta, mert szombaton nyilván zárva az iskola, elmennek kocsival azért a munkatársért, és kifizetik az óradíját, akinek erre a rövid időre vesződséget okoznak. 

Makai Ferenc (balról), Temesvári Andrásné, Thurzóné Czakó Anikó és Molnár Péter csalódottan távoztak régi iskolájuk elől. Fotó: Kuklis István

Makai Ferenc (balról), Temesvári Andrásné, Thurzóné Czakó Anikó és Molnár Péter csalódottan távoztak régi iskolájuk elől. Fotó: Kuklis István

Előfizetőnk osztálytársai megerősítették, az iskola vezetője elhárította a felajánlást, hogy két nappal az esemény előtt még jelentkezzenek. Úgy hallották, azt mondta, intézkedik. A szombati napon azonban zárva találták az iskolát, hiába érkeztek oda a 37 fős osztályból 18-an. Thurzóné Czakó Anikó azt mondta, nagyon rosszulesett nekik a bánásmód, majdnem sírva fakadt.


– Ha hibáztunk, mindketten hibáztunk – összegezte a történteket megkeresésünkre Doroginé Bíró Irén. Az iskolaigazgató hozzátette, emlékei szerint két hónapja keresték meg egy ilyen kéréssel. Mivel náluk általában péntekenként tartják az osztálytalálkozókat, azt válaszolta, bár szombaton zárva az épület, megoldja. Bár telefonszámot nem írt fel, úgy gondolta, pár nappal az érintett szombat előtt úgyis keresik. Szerinte így lett volna logikus. Amúgy semmi akadálya nincs az ilyen látogatásnak, kérésre valóban ingyen és bérmentve megoldják. Megjegyezte, tanulság, hogy a szervezőnek mindenképpen telefonszámot megadva vagy személyesen célszerű jelentkeznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!