Szeged és környéke

2009.05.03. 22:04

Oszter és a betyárok

Szeged - Nem éppen betyáros menüt, liba- és kacsacombot szervíroztak szombat délben az ópusztaszeri Kemencés csárdában Oszter Sándornak, feleségének, Failoni Donatella zongoraművésznek és lányuknak, Oszter Alexandrának.

R. Tóth Gábor

 A neves színművész a nemzeti történeti emlékpark rendezvényének, a Szeged-Alsótanyán született Rózsa Sándor emlékezetére rendezett kétnapos betyártalálkozónak a díszvendége volt – hiszen a Móricz Zsigmond írásai alapján készült tévéjátékban ő játszotta a betyárkirályt. Össze is húzta szemöldökét Oszter, amint családjával körbefogatozott az emlékparkban.

– Odafigyelés és elhatározás kérdése, megőrizzük-e magyarságunkat ebben a globalizált világban. Nincs nemzeti gondolkodás, nincs nemzeti film, csak ostoba celebjátékok és kifogyhatatlan géppisztolyok. Az ilyen rendezvényeken találkozhatnak a gyermekek a korabeli ruhákkal, kifejezésekkel, ismerhetik meg múltunkat – fogalmazott a színművész, aki elárulta: különös véletlen, hogy Rózsa Sándor születésének 200. évfordulóján, 2013-ban éppen 65 éves lesz. S hogy külsőre nem hasonlít a korabeli körözés szerint „közép, inkább kistermetű és zömök, szőke hajú", hegyes és vereses szőke bajuszú betyárvezérre? – Antonio Banderas sem hasonlít Zorróra, mégis eljátszotta – mondta nevetve Oszter Sándor.

Díszes fogaton járta körbe az ópusztaszeri emlékparkot Oszter Sándor és családja. Fotó: Karnok Csaba

Díszes fogaton járta körbe az ópusztaszeri emlékparkot Oszter Sándor és családja.
Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!