Szeged és környéke

2007.12.11. 22:26

Öt gyereket vinnének vissza a Deák Ferenc utcába

Szeged - Politikai támadáshoz használja fel a Fidesz a gyerekeket – mondta a szegedi alpolgármester a Deák Ferenc utcai óvoda ügyéről. Szerinte értelmetlen az ellenzék indítványa a rendkívüli közgyűlés összehívására.

Munkatársunktól

Rémhírkeltéshez használja fel eszközként a gyerekeket a Deák Ferenc utcai óvoda bezárásával kapcsolatban a Fidesz. Ez mintapéldája a politizálásuknak – mondta tegnapi tájékoztatóján [namelink name="Solymos László"]. A szegedi alpolgármester számtalan eddigi óvodaügyi ellenzéki sajtótájékoztató, gyertyagyújtásos demonstráció után összegezte a helyzetet: mivel a város 51 intézménye közül csak a Deák Ferenc utcai óvodának nincs udvara, a törvény szerint a mostani nevelési év végén mindenképpen be kellene zárni.

A tisztiorvosi szolgálat fűtési rendszert kifogásoló vizsgálata nyomán döntöttek az év közbeni bezárásról, és vitték át a gyerekeket más intézményekbe. Megvizsgálták, szükséges-e több millió forintot költeni egy bezárásra ítélt óvoda fűtési rendszerére. A szülők nyilatkozatai szerint: ha elhárítanák a balesetveszélyt, és a gyerekek visszamehetnének január végén, az 52 gyerek közül mindössze öten vennék igénybe ezt a lehetőséget.

– Ez mutatja, hogy a szülők a korrekt tájékoztatásnak hisznek, nem az ellenzéki politikai támadásnak. Az eltelt héten elégedettek voltak az új óvodák szolgáltatásaival – mondta az alpolgármester. Ezért a Fidesz, ha valóban a gyerekeket tartja szem előtt, visszavonja a rendkívüli közgyűlésre vonatkozó előterjesztését.

Érdeklődésünkre, hogy nyílik-e kaszinó az óvoda 200 méteres körzetén belül, az alpolgármester elmondta: az engedélyezés nem az önkormányzat, hanem az APEH hatásköre. Nyitási kérelmekről tudomásuk van, de a jogszabályok ezt nem engedik meg.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!