Szeged és környéke

2019.09.04. 17:30

Öt nap alatt hetven film

A rövidfilmekről szól ez a hét Szegeden a Grand Café mozijában, köszönhetően a BuSho (Budapest Short) Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak, amelyet idén már 15. alkalommal szerveztek meg Budapesten.

Munkatársunktól

– Márpedig a filmek azért készülnek, hogy minél több nézőhöz eljussanak, mielőtt még felkerülnek a világhálóra – olvasható Gábeli Tamás fesztiváligazgató sorai a BuSho műsorfüzetében. Ennek a célnak megfelelően a főváros után a fesztivál teljes anyagát levetítik Sopronban, Debrecenben és Szegeden is.


Az elsőfilmes blokkot kedden este vetítették, a rendezvényen a szegedi szervezők, Balla Gábor és Csóti-Gyapjas Dóra köszöntötték a résztvevőket. Elmondták, hogy a bemutatott filmek mintegy ezer alkotás közül lettek kiválasztva, és számos európai ország mellett mexikói, kanadai és ausztrál képviselői is vannak a versenyprogramnak.


Egyetlen film hosszúsága sem haladhatta meg a 30 percet, és számos néhány perces alkotás van a listán, teljes egészében pedig 15 órás filmanyagot vetítenek le az öt nap alatt háromórás blokkokban.

A mai vetítések 17 órakor kezdődnek, azt követően pedig kerekasztal beszélgetést tartanak Füzi Izabella, a Magyar Filmtudományi Társaság elnökének vezetésével. Szombaton a filmvetítéseket a szerb Bitef Smrti koncertje zárja.


 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!