Szeged és környéke

2011.03.04. 22:25

Ötszörös az érdeklődés a kismamabérletért

Szeged - A kismamabérletként ismert kisgyermekes igazolvány iránt az elmúlt hónapban megugrott az érdeklődés az SZKT-nál.

Munkatársunktól

Tavaly havonta 8–12 igazolványt állítottak ki, februárban 43-an kértek ilyen kedvezményes utazási lehetőséget. Az igazolvány 150 forintba kerül, az ügyfélszolgálaton lehet kiváltani. A havibérlet ára megegyezik a tanuló- és a nyugdíjasbérletével, 2850 forint. A bérletárusoknál lehet kapni, az automatákban egyelőre nem.

Régebben a kisgyermekes igazolvány kiváltásához szociális alapon rászorulónak kellett lenni, február óta viszont csak az a feltétel, hogy az igénylő szegedi lakó- vagy érvényes tartózkodási hellyel rendelkezzen, és gyermekgondozási segélyben (gyes) vagy gyermeknevelési támogatásban (gyet) részesüljön. Az ellátásról a Magyar Államkincstár által kiállított, 1 hónapnál nem régebbi eredeti hatósági bizonyítványt vagy a 3 hónapnál nem régebbi megállapító határozatot kell bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!