Hallgassa élőben!

Óz és operett a XI. Szegedi Várjátékokon

Szeged - A Szegedi Pinceszínház társulata június 27. és július 28. között rendezi meg a XI. Szegedi Várjátékok programsorozatát.

A nyitónapokon, június 27-étől 30-áig a hagyományokhoz hűen a gyermekeknek kedveznek, lesz városi körút lovas szekérrel, népi játszótér 40-féle játékkal, újdonságként 30 darab ügyességi játékot is hoznak – közölte az egyik szervező, Kancsár Orsolya a tegnapi sajtótájékoztatón. Az Óz, a nagy varázsló! című mesemusical premierjét június 27-én 18 órától tartják. Már zajlanak az előadás próbái, a rendező Janik László, a főszereplőt, Dorkát a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola diákja, Tari Stefánia alakítja. A délelőtti gyermekelőadások után lufishow és mesejáték szórakoztatja a fiatalokat, a délutáni produkciókat megelőzően kungfubemutatót láthatnak.

Színházi tábort is tartanak a várjátékokon június 24. és július 26. között öt turnusban, mintegy 120 általános és középiskolás diák részvételével. A tábor vendége lesz Farkasházi Réka és Farkasházi István drámapedagógus, valamint Papp Janó jelmeztervező. Az első turnusra a jelentkezés lezárult, a többire július 3-áig lehet jelentkezni a Pinceszínház titkárságán (Dugonics tér 2., e-mail: [email protected]).

Összesen nyolc gyermekelőadást visznek színpadra, de természetesen a felnőttekre is gondoltak: Egressy Zoltán 4×100 című darabját az Eötvös József Gimnázium tanulói adják elő július 4-én. A Pinceszínház csapata az Imádok férjhez menni című zenés komédiát játssza Megyeri Zoltán rendezésében július 19-étől 21-éig, majd július 26-ától 28-áig. Nyáresti operettkavalkád várja a könnyedebb műfaj szerelmeseit július 5. és 7. között a főbb szerepekben Oszvald Marikával, Szendy Szilviával, Jantyik Csabával és Peller Károllyal. A részletes program a www.szegedivarjatekok.hu weboldalon olvasható.

Rózsaszínt öltött a Szent Gellért Fórum
Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, a Szent Gellért Fórum ezúton is szeretné kifejezni társadalmi felelősségvállalását, és felhívni a figyelmet a rendszeres szűrés, ezáltal a korai felismerés, megelőzés fontosságára.
Varga: a gyermekek érdekét szolgálja a polgári törvénykönyv módosítása
A gyermekek érdekét szolgálja a polgári törvénykönyv módosítása, mert megszüntethet egy eddig elvarratlan konfliktusforrást.
Isteni menüvel jutottak döntőbe a Vásárhelyi Betyárok a szakácsversenyen
Ezzel a háromfogásos menüvel remekeltek a Vásárhelyi Betyárok a Közétkeztetési szakácsverseny elődöntőjében.
A jövő erdésze is ellátogatott a Bedőbe – Fotók
A zákányszéki általános iskolából látogatott el egy hetedikes és egy nyolcadikos osztály az ásotthalmi Bedő erdészeti iskolába pályaorientációs napra, ahol az iskolával és az ott folyó oktatással ismerkedtek.
Nagy Márton: fiskális dominancia látható a monetáris politika felett
Erős fiskális dominancia látható a monetáris politika felett a gazdaságban, aminek megvan a létjogosultsága, de csak átmeneti ideig, egy-két évig maradhat fenn.
Tovább emelte a jegybanki alapkamatot a Nemzeti Bank
A jegybank szerint indokolt a kamatemelés folytatása.