Szeged és környéke

2016.12.23. 18:03

Őzgulyás és halászlé a Dóm téren: több száz rászoruló kapott egy tál meleg ételt

A Dóm téren pénteken egy időben két helyen is ételt osztottak: a vadászkamara őzgulyást, az Egy Ebéd Egy Esély halászlét főzött.

A. T. J.

– Nagyon finom, első osztályú. Most ettem életemben először őzet. Ezért megérte bejönni Tápéról – örvendezett [namelink name="Leicsig Magdolna"], aki a Csongrád Megyei Vadászszövetség, a Vadászkamara és a Vadász Klub tagjai által főzött őzgulyást kanalazta péntek délután a Dóm téren. Míg az árkádok alatt az öt őzből készült, 400 adag gulyást osztották szét a vadászok a különböző karitatív szervezetek közreműködésével, a tér közepén, a város adventi koszorúja mellett az Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány 200 adag halászlét porciózott ki a rászoruló családok között.


Rovó Richárd, az alapítvány vezetője azt mondta, nem tudtak arról, hogy velük egy időben, tőlük néhány méterre mások is ételt osztanak. – Régóta hagyomány, hogy a Kapocs Ételbárban vagy külső helyszínen halászlét osztunk karácsony előtt – mondta.

Két helyen is ételt osztottak a rászorulóknak a Dóm téren. Fotó: Török János - GALÉRIA


– Öt gyereket nevelek egyedül. Nekem hatalmas segítség ez a halászlé – mondta a szegedi [namelink name="Déginé Szabó Gabriella"]. Az asszony elárulta, az ünnepi asztalra a töltött káposzta mellé a gyerekek kívánságára rántott hús is kerül majd.


A sorban állók közül néhányan méltatlankodtak, hogy nem kaptak ételjegyet, és az ételosztásról sem tudtak, de [namelink name="Rovó Richárd"] megnyugtatta őket, a 100 adag halászlé mellett, amit a családsegítővel közösen kiküldött meghívók alapján osztottak szét, a másik 100 adagot az ott megjelent rászorulók kapják meg.


Ugyanerről biztosította az érdeklődőket a másik helyszínen [namelink name="Dorogi Géza"], a vadászkamara elnöke. A jegyre kiosztott gulyások után helyben is lehetőség volt a gulyás elfogyasztására, amihez asztalokat és padokat is biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!