Szeged és környéke

2019.07.13. 14:27

Pacalt főznek Erdélyben a zákányszékiek

Zákányszék is részt vesz az erdélyi testvértelepülésen, Borszéken rendezett bográcsos főzőversenyen a hétvégén. A homokhátiak csülkös pacalt főznek a művészeti és gasztronómiai fesztiválon.

A. T. J.

Ismét Borszékre várják a gasztronómia szerelmeseit. A Hargita megyében lévő, Erdély egyik leghíresebb fürdő- és üdülővárosa idén második alkalommal rendezi meg a multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztivált július 12. és 14. között. A fesztivál központi helyszíne a „bográcsok küzdőtere" lesz, ahol több ország csapata is bemutatja főzőtudományát. Borszék Csongrád megyei testvértelepülése, Zákányszék is meghívást kapott a rendezvényre. A zákányszékiek mellett szlovákiai, moldovai, örmény, albán és az iráni konyha ízeit is meg lehet majd kóstolni.


Az ötfős zákányszéki csapat egyik tagja Kazi Péter, Zákányszék alpolgármestere, a Zabosfai Ízőrzők közösség megálmodója lapunknak elmondta, csülkös pacallal készülnek a megmérettetésre. – A borszékiek ahányszor ellátogattak hozzánk, mindig jóízűen ettek a pacalunkból, ezért indulunk ezzel az étellel. Semmit nem bízunk a véletlenre, minden hozzávalót, még a fűszereket is itthonról visszük – mondta az alpolgármester.


A zákányszékiek egy kis hazaival is készülnek, a helyi hentesmester, Fődi József házi kolbásza és szalámija mellett szintén helyben készült sajtot is visznek kóstolóba az ellenfeleknek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!