Szeged és környéke

2019.09.07. 14:05

Paprikás árak a szegedi halfesztiválon

Egy négytagú családnak 10 ezer forintnál kevesebbel nem is igazán érdemes útnak indulnia, de ennél jóval többet is el lehet költeni.

Kozma Rita

Nagyjából 2000 forintba kerül egy adag halászlé az idei Halfesztiválon Szegeden. A filézett ponty halászlé 2000, a vegyesen pontyból és harcsából készült lé 2200, de van harcsapaprikás is, amelyért 2400-at is elkérnek, igaz, ott túrós csuszával együtt adják. Bár az igazi szegedi halászlét kenyérrel eszik, ám érdemes odafigyelni, hogy azért külön árat számíthatnak fel, szeletenként 100 forintot.

Elstartolt pénteken a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál a rakparton - GALÉRIA. Fotó: Török János


A sült halak közül a legnépszerűbb a ponty, ennek ára igen változó, 500-tól egészen 800-ig terjedhet, de akad olyan hely is, ahol 10 dekagramm roston sült pontyot 1000 forintért, a roston sült harcsafilét pedig 1200 forintért kínálták. A hekk ára 700– 800 forint, a haltepertő pedig 900–1000 körül mozgott mindenütt, ahol kapható volt. A pisztráng és a süllő bizonyult a legdrágább választásnak, 800 forint alatt nem is lehet kapni, de van, ahol 1000, 1100, sőt 1200-at is elkérnek érte. Egy helyen találtunk kecsegét, amelynek az ára 120 forint dekagrammonként, ugyanitt Sétáló hal néven lehet kapni vegyes tálat, amelyen sült krumpli, tintahal és haltepertő van, ennek 1250 forint az ára.

Elstartolt pénteken a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál a rakparton - GALÉRIA. Fotó: Török János

Egy négytagú családnak 10 ezer forintnál kevesebbel nem is igazán érdemes útnak indulnia, de ennél jóval többet is el lehet költeni, ha teljes ebédet szeretnének fogyasztani, és esetleg innivalóra és desszertre is áldoznának. A Halfesztiválon egyébként kolbász és csirkehús is kapható, valamivel olcsóbban, mint a hal, a kürtőskalács ára 1000 forint, a lángos pedig a feltéttől függően szintén 800– 1000 forint között mozog.


A pénteki Halfesztiválon a késő délutáni órákban érkeztek inkább az érdeklődők, a legtöbben a színpad közelében, az ételes sátrak körül vagy a rakparti lépcsőkre telepedtek le. A kirakodóvásárban idén is sokféle portékát lehet vásárolni, halfesztiválos hűtőmágnestől kezdve növényeket, könyveket, és sokféle kézműves termékkel várják a vásárlókat szombaton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!