Szeged és környéke

2019.07.27. 11:33

Párduc- és gepárdportréval nyerte meg a Vadaspark fotópályázatát Török Ákos

Ebben az évben is fotópályázatot hirdetett a Szegedi Vadaspark. Az állatkert és a Tessloff-Babilon Kiadó közös fotópályázatának fő témáját idén a vadaspark alapításának 30. évfordulója adta.

Munkatársunktól

Az idei második fordulóra olyan állatok fotóit várták, amelyek a beküldők kedvencei a vadaspark jelenlegi lakói közül. A fotók leírásában indoklást is kértek arról, miért éppen ők lettek a kedvenceik. Egy pályázó több állatról készített fotóját is elküldhette, olyanokét is, amelyek régebben készültek. Ahogy eddig, úgy most is két díjról döntöttek a vadaspark és a könyvkiadó munkatársai, és a közönség által legjobbnak tartott fotót is jutalmazták. Most először fordult elő, hogy a fotópályázat győztese ugyanaz az lett, mint az, aki a közönségdíjat is elnyerte – igaz, két külön fotóval. Török Ákos lett a nyertes, akinek az észak-kínai párducot ábrázoló fotója nyerte el a vadaspark és a könyvkiadó munkatársainak tetszését, a közönségnek pedig a gepárdportréja tetszett a legjobban. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy csak ő küldött volna szép fotót: számos jó alkotást és magyarázatot kaptak arra, miért azok az állatok lettek kedvencek.


A vadaspark fotópályázata folytatódik, hamarosan meghirdetik a következő fordulót.

Fotó: Török Ákos

Fotó: Török Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!