Szeged és környéke

2012.02.08. 20:31

Paszt Attila az év orvosa

Szeged - Szegedi sebész lett az év orvosa. Az Astellas-díj 6 hétig tartó közönségszavazásán a sebészeti klinika adjunktusa, Paszt Attila kapta a legtöbb voksot. Szerda este vette át az elismerő címet. Egy 24 éves betege jelölte a díjra, akinek teljesen megváltoztatta az életét.

Timár Kriszta

A Szegedi Tudományegyetem sebészeti klinikájának adjunktusa, [namelink name="Paszt Attila"] lett az év orvosa. A 2011-es Jubileumi Astellas-díj – Az év orvosa pályázat közönségszavazására 155 szakembert neveztek betegeik egy-egy történettel. Interneten lehetett szavazni. Hat hét alatt több mint 200 ezer voks gyűlt össze. A legtöbbet a szegedi nyelőcső-sebészeti osztály vezetője kapta, akit a 24 éves Horváth Kitti jelölt a díjra. Két évvel ezelőtt műtötte meg a szegedi sebész, ez pedig megváltoztatta az életét. A lány már nem bírt lenyelni semmiféle ételt – ma már teljes értékű életet él.

Paszt Attila a díjátadó gálán.

Paszt Attila a díjátadó gálán.
A szerda esti díjátadón, amelyet a fővárosi Művészetek Palotájában tartottak, az öt legtöbb szavazatot kapott orvos és betege is részt vett. Paszt doktor és Kitti már órákkal korábban megérkezett a helyszínre, és mint mondták, nagyon izgultak. Kiszámíthatatlan volt, a legesélyesebb jelöltek közül ki lesz a „befutó", a szavazás állását ugyanis nem lehetett nyomon követni. – Már annak is örülnék, ha dobogóra kerülnék – fogalmazott az ünnepség előtt a szegedi sebész, aki egyébként csak utólag szerzett arról tudomást, hogy betege jelölte a díjra, amelyet végül meg is kapott.

Paszt Attila Horváth Kittivel. Fotó: DM/DV

Paszt Attila Horváth Kittivel.
Fotó: DM/DV

– Az elismerés, ami a betegtől jön őszintén, szívből, talán a legnagyobb. Óriási öröm és megtiszteltetés ez a díj – mondta Paszt Attila, aki kiemelte: az ő nevén keresztül ez az egész klinikának szól, hiszen Kitti gyógyulása csapatmunka eredménye. A lány a díj kapcsán fontosnak tartotta, hogy köszönetet mondjon belgyógyászának. Rosztóczy András nélkül nem jutott volna ilyen jó kezekbe, hiszen ő fedezte fel a betegségét. – Paszt doktor díja pedig azért nagy öröm számomra, mert így meg tudtam köszönni neki, amit értem tett, ráadásul mindenki megtudta, milyen jó orvosom van.

Címkék#Szeged#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!