Patkós Attila: Tisza-part

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
Fotó: Frank Yvette

– Bizonyára sokakkal együtt elmondhatom magamról, hogy a szegedi Tisza-part a kedvencem: a fiatalságom, az őrület és a rock ‘n roll. És ezzel máris mindent kifejeztem – mondja Patkós Attila, a Rádió 88 műsorvezetője. – Odaköt az első szerelem, emlékszem az első nagy barátságokra, a motoros élményekre. Hozzáteszem, persze, vásárhelyi vagyok, de nagyon-nagyon sok időt töltöttem a szegedi Tiszánál.
Ha a Tisza-part eszembe jut, elsősorban a lépcsőkre gondolok, ez a legjobb hely a városban. Évek óta nap mint nap visszajárok. Régen szólóban sétáltam ki, most már a családdal megyek, vagy motorozás közben állok meg ott.

Lenézek, találkozom a barátaimmal és az ismerőseimmel. A barátokkal leginkább a hűvösebb estéket szeretjük lent tölteni. Legyen az városi rendezvény vagy csak spontán összejövetel – öröm kint ülni. Ezért lenne nagyszerű sok teraszt nyitni, hogy megszépülve kávézókkal, fagyizókkal, vendéglőkkel csábítson Szegednek ez a része. Némi fantáziával igazi találkozóközponttá fejlődhetne.

Feleségemmel és a gyerekekkel reggeltől estig bármelyik napszak megfelel egy jó kis parti sétához, hiszen a belvárosban lakunk. Az idén megmutattam a gyerekeknek, milyen az áradó Tisza, és mekkora tud lenni a víz ereje.

Díjazták a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képeit
A szakmai zsűri elismeréseit, a partnerszervezetek különdíjait és a közönségdíjakat összesen tizenöten vehették át.
Továbbjutott az Atalanta
A csoportkör hatodik, utolsó fordulójában szerdán 3-0-ra győzött a Sahtar Donyeck vendégeként.
A román kormány 28 prefektust váltott le
A magas rangú közhivatalnokoknak fontos szerepe van.
Hosszú Katinka triplázott a nyitónapon
Három számban diadalmaskodott.
A juh- és kecskehús fogyasztására hívják fel a figyelmet
Ösztönző kampányt indít a magyar kormány.
Áder János: ismét kalapot emelhetünk a magyar orvosok előtt
Magyarország minden polgára büszke lehet rájuk, tudásukra és emberségükre – mondta a köztársasági elnök.