Szeged és környéke

2015.05.14. 19:57

Pély Barna Szegeden koccint

Az énekes-zenész Pély Barna végigünnepli a XXI. Szegedi Borfesztivált a várossal, hiszen háromszor is színpadra lép a következő napokban. Előtte-utána kóstolgat, elvégre a szíve csücske ez az alkalom.

Kiss Tímea

Szegeddel ünnepel
A Pély Barna és a Bourbon Street Band a XXI. Szegedi Borfesztiválon május 15-én, pénteken 21 órakor a Klauzál téri Oberbank Színpadon lép fel, a Gitár Triásszal az énekes-zenészt (Nagy Ádámmal és Mohai Tamással) 21-én, 21 órakor láthatjuk ugyanott. Ezután Történetek dalokról címmel tart szerzői estet az Infiniti színpadon 20-án, 18.30-kor.

– A XXI. Szegedi Borfesztiválon három formációval is fellép. A várost vagy a fesztivált kedveli ennyire?

– Nagyon szeretem Szegedet. Rengeteg barátom és zenésztársam lakik itt, akikkel szívesen muzsikálok. A borfesztivál pedig a szívem csücske, úgyhogy nem hagynám ki egyik évben sem.

– Hogyan telnek ezek a napok a Tisza partján?

– Napközben meghallgatom a zenésztársak koncertjeit a borfesztiválon, illetve vigadok. Akkor dolgozom, amikor a színpadon vagyok és zenélek, de azt is hobbiként élem meg. A következő nap pedig kezdődik minden elölről. Általában féldecinként kóstolok, klasszikus módon a fehértől a vörösig haladok, de azután visszatérek a fehérhez. Illetve megesik, hogy a következő bort a pillanat hozza, hiszen a borospultokban is sok már a haverom. Attól függ, hogy épp kinél dekkolok.

– Felesége, Galambos Dorina énekesnő közelebbi ismeretséget kötött a gasztronómiával az UFF főzős-videoblog egyik háziasszonyaként. Művelődik ön is vele, vagy „csak" élvezi a kész fogásokat?

– Megmondom őszintén: jobban szeretek enni, mint főzni. Bár az egyik kedvenc ételemet, a tócsnit kiválóan készítem, a főzést inkább Dorinára hagyom.


– Működik a United zenekar, 2011-ben alapított blues-rock bandát B The First névvel, más formációkkal is koncertezik és tanít. Nem aprózza fel ez sokféle elfoglaltság?

– Sokszor úgy érzem, hogy felapróz, de ha előre tudok gondolkodni, akkor a megfelelő időpontban tudok súlyozni, és figyelni a számomra legfontosabb dolgokra, formációkra. Jelen esetben ez nekem a B the First és a United zenekar. Előbbiben – amit egyfajta szólóprodukciómnak tekintek – én mondom ki a végső döntést. A Unitedben pedig demokrácia van. Egyik sem rosszabb a másiknál, csak a döntésfolyamatok jellege más.

– Mit jelent önnek a tanítás?

– Csak belekeveredtem 2000-ben, de aztán megtaláltam magam benne, a mai napig nagyon szeretem. Néha ugyan fárasztó, de amikor nem tanítok, akkor elkezd hiányozni. Azokból a véleményekből, amiket a diákjaimtól és a tanártársaimtól kapok, azt hiszem, nem vagyok benne olyan rossz. Valószínűleg ezt mindig csinálni fogom.

– Galambos Dorina is ezerrel pörög. Hogy nem megy ez a sok elfoglaltság a házasságuk rovására?

– Ha két olyan ember él együtt, akik szeretik egymást, és szeretik azt is, amit a másik csinál, illetve szeretik azt is, amit önmaguk csinálnak, akkor ez nem jelenthet problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!