Szeged és környéke

2019.05.02. 11:26

Permetezik a szegedi platánokat

Mától indul és május 12-ig tart a platánok favédelmi permetezése Szegeden, elsőként Alsóváros és Móraváros kerül sorra, pénteken folytatják a munkát Alsóvároson, Móravárosban, valamint Tarjánban.

Munkatársunktól

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. közölte, hogy az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, melegvérű állatokra pedig ártalmatlan. Felhívják a figyelmet, hogy este 9 és hajnali 5 óra között azokon a területeken, ahol permeteznek, lehetőleg zárja mindenki az ablakot, az erkélyen, teraszon ne tároljon élelmiszert, ne teregessen, házi kedvenceit mindenki helyezze biztonságos helyre, gépjárművükkel pedig parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre. A permetezések időpontja – amelyről a www. szkht.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni – időjárástól függően változhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!