Szeged és környéke

2007.04.27. 16:19

Petíciót küldtek a gyermekgyógyászok

Hazaengedték tegnap a gyermekklinikáról az öt hónapos keceli csecsemőt, Csongort is, akit két és fél éves testvérével együtt április 12-én életveszélyes állapotban szállítottak Szegedre.

Hazaengedték tegnap a gyermekklinikáról az öt hónapos keceli csecsemőt, Csongort is, akit két és fél éves testvérével együtt április 12-én életveszélyes állapotban szállítottak Szegedre. A gyerekek állatgyógyászati, parazitaölő mérget tartalmazó ampullából ittak. A nagyobbik gyermek már csütörtökön elhagyhatta a klinikát. Mindkét kicsi tüntementes, már gyógyszert sem kell szedniük.

A szegedi gyermekklinika vezetője, Túri Sándor professzor a kezelésük megkezdésekor már jelezte az intézmény finanszírozási problémáit, mondván, a teljesítmény volumen korlátot már a hónap első felében túllépték, mert több koraszülött csecsemőt kellett kezelni. A professzor tegnap azt mondta, nem tartható hosszú távon, hogy a klinika kénytelen többet költeni a betegekre, mint amennyit az egészségbiztosító kifizet – nem lehet folyton más részlegekből átcsoportosítani a pénzt. Szerinte mielőbb a tavaly áprilisi szintre kell „visszaemelni" a finanszírozást, különben augusztusra a súlyos eseteket ellátó, súlyponti gyó-
gyászati helyek összeomlanak.

Tizennégy dél-magyarországi gyermekgyógyászati osztályvezető orvos és a gyermekklinika vezetői petíciót fogalmaztak meg az egészségügyi miniszternek, sürgős segítségét kérik a gyermekgyógyászati ellátásban. Túri professzor május 8-án találkozik Kökény Mihállyal – az Egészségügyi Bizottság elnökével finanszírozási kérdésekről tárgyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!