Szeged és környéke

2010.11.23. 22:17

Petra, az ugrókötél mórahalmi bajnoka

Mórahalom - Európa-bajnoki címet szerzett kötélugrásban Belgiumban a 17 éves, mórahalmi Farkas Csamangó Petra. A homokháti csapat Svédországtól Dél-Afrikáig mindenhol sikeresen szerepel.

Munkatársunktól

188-szor ugrott fel egymás után Farkas Csamangó Petra a közelmúltban a kötélugró Európa-bajnokságon úgy, hogy minden egyes alkalommal háromszor tekerte át lába alatt a kötelet.

A belgiumi Antwerpenben a 17 éves versenyző mindenkit maga mögé utasított a negyvenfős női mezőnyben: folyamatos triplázásban és a szabadon választott gyakorlatban is a legjobban teljesített, a fél- és háromperces gyorsasági feladatban a harmadik lett – ez összetettben első helyet ért.

A kötél királynője – középen – a mórahalmi Farkas Csamangó Petra. Mellette a júliusi vébé többi egyéni indulója: Nardai Sarolta, Vajda Vivien, Bartók Aliz (mind Szombathely) és Csanálosi Zsófia (Maklá

Fotó: DM/DV
Többször írtunk róla és a mórahalmi kötélugrók sikereiről – legutóbb arról számoltunk be, hogy a júliusi, angliai vébéről a csapat 2 arannyal, 7 ezüsttel és 2 bronzzal tért haza, 5 földrész 18 országával versenyezve.

– A csapat lelke. Ő tuningolja a többieket. Kreatív, sokat gondolkodik a gyakorlatokon. Dél-Afrikában két éve ezüstöt szerzett a vébén, az idei angliai viadalon bronzérmet. A csapattal tavaly Svédországból hozott el összetett 3. helyet. Közben kiváló tanuló is: a Gábor Dénes középiskolába jár, nyelvi előkészítő osztályba – mutatja be növendékét Martyin Lászlóné, a csoport vezetője. A mórahalmi iskola testnevelés szakos tanárnője 1997-ben a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára járt, amikor egy ismerőse elhívta a sportcsarnokba, hogy nézzék meg egy amerikai ugróköteles csapat bemutatóját. Szerzett erről egy videofilmet, lejátszotta az egyik tornaórán. Így indult a homokháti ugrókötelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!