Szeged és környéke

2015.09.08. 23:43

Pinceszínház: jövőre veled ugyanitt

Szeged - Megkezdte 14. évadát a Pinceszínház, amely Ephraim Kishon tavasszal bemutatott vígjátéka, a Házasságlevél sikere után a Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági musicalprodukciójával is sikert aratott a várjátékokon.

Munkatársunktól

A Kishon-vígjátékot tovább játsszák [namelink name="Pálfi Zoltán"] és [namelink name="Szilágyi Annamária"] főszereplésével. A repertoáron maradt Marc Camoletti vígjátéka, a Hatan pizsamában is. Az Agórával ifjúsági bérletet hirdettek Százszorszép néven, amelyben két előadást láthat a közönség: a Keménykalap és krumpliorrt és a 2013-ban bemutatott mesejátékot, A kis herceget.

Az évad első bemutatója október 9-én Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című darabja lesz – tájékoztatta lapunkat [namelink name="Hrivnák Anita"], a teátrum művészeti titkára. A történet, melyből film is készült, Doris, a boldog házasságban élő asszony és George, a nős könyvelő sztorijára épül, akik véletlenül futnak össze egy tengerparti fogadóban, másnap pedig arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik közöttük: bár mindketten házasságban élnek, mégis 25 éven keresztül minden évben egy hétvégét együtt töltenek.

Tavasszal folytatja a Pinceszínház a filmes vonulatot: Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátékának két főszereplője, Corie és Paul fiatal házasok, beköltöznek saját lakásukba, hogy elkezdjék közös életüket.  A várjátékokon jövőre [namelink name="Müller Péter"] és Seress Rezső Szomorú vasárnap című darabját [namelink name="Ádám Tamás"] állítja színpadra Gömöri Krisztiánnal a főszerepben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!