Szeged és környéke

2016.02.19. 13:45

Pintér: Új kihívás a migránsok korlátozott beengedése Ausztriába

Röszke Autópálya-határátkelőhelyen találkozott Pintér Sándor magyar, és Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter.

Munkatársunktól

z illegális migráció a következő időszak nagy problémája marad – mondta Pintér Sándor a röszkei autópálya-határátkelőnél. A magyar belügyminiszter itt találkozott Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszterrel , hogy a migrációval kapcsolatban megbeszéljék a közös teendőket.

Fotók: Karnok Csaba

Fotók: Karnok Csaba

– Fel kell készülnünk arra, hogy határainkat hogyan tudjuk megvédeni az osztrák korlátozott beengedés után – mondta Pintér. Ismeretes: mától a továbbutazókkal együtt naponta legfeljebb 3 ezer 200 migráns léphet be Ausztriába, és a déli határnál maximum 80 menedékkérelmet lehet majd benyújtani. Amennyiben ezeket a meghatározott számokat átlépik, az osztrák hatóságok átmenetileg leállítják a menedékkérők beengedését. A jövőben többek között újra lesznek közös magyar-szerb rendőri járőrözések a két ország közös határszakaszán.


Nebojsa Stefanovic közölte, együttműködnek az érkező migránsok szűrésében is annak érdekében, hogy kik léphetnek be Európába, és kik a gazdasági bevándorlók, illetve kik lehetnek terrorcselekmények esetleges elkövetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!