Szeged és környéke

2019.08.22. 17:27

Pokolra jutott színésznők

Izgalmas darabbal indul az új színházi évad Szegeden.

Izgalmas darabbal indul az új színházi évad Szegeden, egy angol kortárs írónő, April De Angelis Színházi Bestiák című előadásával nyit a Szegedi Nemzeti Színház. A darabot a tervek szerint október 4-én mutatják be a kisszínházban, az olvasópróbák azonban már a nyár végén megkezdődtek. Horgas Ádám ren­­dezőtől megtudtuk, hogy a darab a 17. század végén játszó­dik, és azoknak a nőknek a sorsáról szól, akik először léphettek a korábban csak férfi színészek uralta színpadra.


A darab pikantériája, hogy a történet a po­­kolban játszódik, felvetődik a kérdés, vajon mit követhettek el az első színésznők, hogy erre a sorsra jutottak végül, nyilván az előadásban erre is választ ka­­punk majd. A helyszín teret enged a valóságtól való elrugaszkodásra, és a koncepció­ból úgy tűnik, ezt ki is fogja használ­­ni a rendező, számíthatunk különböző mitikus elemek megjelenésére. Ezenkívül fontos szerepet tölt be a zene, lesz kórus, és megszólal egy igen különleges, mindössze húszéves múltra tekintő ütőhangszer is. A rende­­ző elmondása szerint a darab igen aktuális témát feszeget, amely a nők szabadságvágyáról és színházhoz való viszonyáról szól. Az előadás szereplői: Fekete Gizi, Csorba Kata, Szilágyi Annamária, Borsos Beáta, Molnár Erika és Nagy János.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!