Hallgassa élőben!

Politikusok mondták az átkelőkről

"Támogatja a kormányzat a 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó, országosan kiemelt szegedi fejlesztési elképzeléseket: az M43-as út, a déli Tisza-híd és a kétezer ágyas klinikai tömb építését."

A Tiszán hidat fogunk építeni Szolnokon, és hidat fogunk építeni Szegeden. (Gyurcsány Ferenc, 2006. február 18.)

Támogatja a kormányzat a 2007 és 2013 közötti időszakra vonatkozó, országosan kiemelt szegedi fejlesztési elképzeléseket: az M43-as út, a déli Tisza-híd és a kétezer ágyas klinikai tömb építését. (Csák Ferenc európai és fejlesztési ügyekért felelős államtitkár, 2006. február 1.)

Az M43-as út, a déli Tisza-híd és a kétezer ágyas klinikai tömb építése a három legfontosabb eleme a Szeged 2015 programnak. Botka László arra kérte a kormányfőt, hogy mindhárom ügyben kezdődjenek tárgyalások (…), hogy a beruházások megvalósulhassanak. (2006. január. 9.)

Mellette vagyok annak, hogy (…) a hídépítést európai uniós, kiemelt tervként kezeljük. (Kóka János gazdasági miniszter, 2005. augusztus 2.)
Bartha szerint Botka László várospolitikáját jól jellemzi az, hogy 2002-es kampányában egy konkrét ígéretet tett, miszerint bezárja a nagykörút gyűrűjét (…). A szegedi déli Tisza-híd fölépítésére Orbán Viktor az országgyűlési választásokon ígéretet tett. A szocialisták által ígért híd azonban leghamarabb 2007-ben állhat. (Bartha László, 2005. január 26.)

Az Európai Unió támogatásával 2008-ig elkészülhet a szegedi vasúti híd. (Bartha László, 2002. március 19.)

Két nagyobb terv fölött alkudoztunk, az egyik a vasúti híd (…), a másik pedig egy déli közúti híd (…), abban egyetértünk, hogy ezekre szükség van. Ha még kétszer, háromszor meghív a polgármester úr, kapitulálok. (Orbán Viktor, 2002. január 28.)

Szijjártó: Mitt Romney durva támadást indított a sajtószabadság és a demokrácia ellen
Az amerikai szenátor azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról.
Illegális migránsok Mórahalom külterületén
A rendőrök 18 illegális határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.
Tangó, bordalok és koncertek is lesznek az idén harmincéves Pécsi Napok fesztiválon
A Bikini, Geszti Péter és a Parno Graszt ad koncertet.
Húsz helyszínnel bővült az UNESCO bioszféra-rezervátumainak hálózata
A Föld majdnem hat százalékát magukban foglaló helyeken védik a fajok sokszínűségét, környezeti oktatást és kutatást végeznek.
Egy a Természettel Napot rendeztek Derekegyházon
Soha nem volt még ilyen jellegű rendezvényünk, mint au Egy a Természettel Családi Nap – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere.
Rovarevő növények mutatkoztak be a Füvészkertben - Galéria
Remek kis családi programra várták vasárnap a családokat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe, ahol rovarfogó növények napját rendeztek. Az első állomáson vásárolni, a másodikon ültetni lehetett a különleges növényeket.