Szeged és környéke

2013.12.16. 22:21

Pontot tehetnek a Vigadó-ügy végére

Szeged - Botka László polgármester azt javasolja a városi közgyűlésnek, hogy vásárolja meg az önkormányzat 36 millió 780 ezer forintért a Vigadót a Profit-Optima Kft.-től, és integrálja a területet az újszegedi ligetbe.

Munkatársunktól

Az ingatlant júniusban vette meg 35 millió forintért [namelink name="Petykó Zoltán"], a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tavasszal lemondott elnökének cége a magántulajdonostól. A Profit-Optima 1 millió 780 ezer forint vagyonszerzési illetéket is fizetett a vásárláskor. Az önkormányzat azért nem tudott élni nyáron az elővásárlási jogával, mert a közgyűlés pénzügyi bizottságának fideszes többsége ezt leszavazta. Szeptemberben Petykó Zoltán ingatlancserét ajánlott, amit a város határozottan elutasított, mondván: semmilyen telekspekulációban nem vesz részt. November 19-én a tulajdonos felajánlotta a városnak megvételre a Vigadót 36 millió 780 ezer forintért. Ha december 20-án úgy dönt a közgyűlés, hogy megvásárolja az ingatlant a fenti összegért – amelynek szakértők szerint 47,3 millió forint a forgalmi értéke –, utána még 11 millió forintot kell költenie a városnak a területre. Ennyibe kerül ugyanis a számítások szerint a vasbeton felépítmény, terasz, bejárati kapu és kerítés elbontása, valamint a kertészeti tereprendezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!