Szeged és környéke

2011.08.30. 22:21

Pótfelvételi: az SZTE 8 ezer helyére 800 jelentkező

Szeged - Mint megírtuk: 16 képzési területen, közel 70 szakon 8074 fiatalt várt a pótfelvételin a Szegedi Tudományegyetem.

Munkatársunktól

Az SZTE második körben kínált költségtérítéses képzéseire több mint nyolcszázan jelentkeztek, és szinte mindenkit föl is vettek – tudtuk meg Varga Zsuzsannától. A szegedi egyetem oktatási igazgatója kiemelte: elindul a csak pótfelvételin meghirdetett gépészmérnök szak. De az is örvendetes, hogy 84 fiatal kezdheti el mestertanár szakon a levelező tagozatos képzést. A legmagasabb pontszám 418, amit a Bölcsészettudományi Kar romanisztika alapszakja spanyol szakirányára pályázónak kellett elérnie. Az alapképzések közül a legalacsonyabb pontszámmal, 200-zal a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar andragógia szakára lehetett bejutni. Kellő jelentkező hiányában több szak nem indult: például a bölcsészettudományin kínált közel 90 szak harmada. A mesterszakok iránt a lehetségesnél jóval kisebb volt az érdeklődés. Ugyanakkor erősödött a verseny, hiszen a pótfelvételin például a fogorvos szakon 369 (míg júliusban, az általános eljárásban 349), a gyógyszerészetin 246 (előbb 234) pont kellett a szegedi egyetem költségtérítéses képzésére.

Összesen majdnem 13 ezren nyújtottak be pótfelvételi jelentkezést – 11 ezren gólyák is lettek az erre lehetőséget nyújtó hazai 44 felsőoktatási intézmény több száz szakján. A 2011. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás pontszámait hétfőn délután hozták nyilvánosságra. E második körben az legmagasabb pontszám: 470, a Pécsi Tudományegyetem gazdasági idegen nyelvű menedzser képzésén – az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint.

A „pótfelvettek" az erről szóló döntésről a határozatot az Oktatási Hivataltól, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!