Szeged és környéke

2007.11.11. 21:09

Presztízs-gála negyedszer

Szeged - Csütörtökön, november 15-én este eldől, kik vehetik át idén, alapítása óta negyedszerre a Délmagyarország Presztízs Díjakat. Ünnepélyes gálaműsor keretében, svédasztalos vacsorával egybekötve rendezzük meg azt az Oscar-díjátadásokhoz hasonló ceremóniát, amelynek során a térség gazdasági életének kiválóságait jutalmazzuk.

Fekete Klára

Idén immáron másodszorra szolgál az új sajtóház a gála helyszínéül, a csak itt látható műsor 19 órakor kezdődik. Az estre minden jegy elkelt, bevételét jótékonysági célokra szánjuk.

A 2005-ös év főszereplői a Presztízs színpadán. Fotó: Karnok Csaba

Hárman a zsűriben

A beérkezett pályázatokat háromtagú zsűri értékelte és állította sorrendbe, amelynek vezetője az egyetem gazdaságtudományi karának dékánja, Hetesi Erzsébet volt, tagjai pedig a kar oktatóiból kerültek ki. Szakterületük szerint marketinggel, számvitellel, menedzsmenttel foglalkozó szakemberek vettek részt a munkában. Hetesi Erzsébet szerint sok volt a színvonalas pályázat, nehéz dolguk volt az elbírálás során. Hangsúlyozta: a végső döntést azonban nem ők hozták meg, hanem a Presztízs Díj alapítói.

A Délmagyarország Presztízs Díjakat csütörtökön este a sajtóházban nyújtjuk át a legkiválóbbaknak, ugyanazon a helyszínen – az új nyomdacsarnokban –, amely tavaly már jelesre vizsgázott. Az érkező vendégek vagy a székházhoz tartozó közel 80 parkolóhelyen hagyhatják autóikat, vagy már a műjégpálya épülete mögött kiszállhatnak a kocsikból. Háromszáz meghívottat várunk, köztük az idei összes pályázót és a tavalyi díjazottakat, Szeged társadalmi, kulturális és gazdasági életének kiválóságait, valamint üzleti partnereinket. A vendégek idén előszörre belépőjegyet váltottak az estre (lapzártánkig óriási érdeklődés mellett valamennyi elkelt), mivel az alapítók úgy döntöttek: ezután minden évben nemes célokat támogatnak. A teljes bevételt 2007-ben a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánljuk fel. A gála végén a résztvevők felajánlásuk megörökítésére emlékérmet vehetnek át.

Mivel a műsor pontosan 19 órakor elkezdődik, kérjük vendégeinket, hogy fél hét és háromnegyed hét között foglalják el helyüket az asztaloknál. A gyönyörűen feldíszített csarnokba bordó szőnyeg mutatja majd az utat. Hogy a meghívottak még könnyebben megtalálhassák ülőhelyüket, hoszteszek segítenek.

A Délmagyarország új nyomdacsarnoka adott otthont a tavalyi díjátadó gálaműsornak.
Fotó: Karnok Csaba

Pontban 19 órakor Hajdú B. István lép a színpadra mint az est házigazdája, majd Pap Klára, a Lapcom Kft., Délmagyarország Kiadó igazgatója köszönti a vendégeket. A ceremónia nívós műsorral indul: Varga Feri és Balássy Betti szórakoztatja a meghívottakat a Studio 11 Big Band közreműködésével. A látványos hang- és fénytechnikával kísért program egyedi, csak erre az estre állították össze a művészek.

Majd a Presztízs Díj jelöltjeinek bemutatása következik: a független szakmai zsűri által a legjobbnak minősített első két vagy három vállalkozás, üzletember tevékenységét egyperces kisfilm alapján lehet megismerni. De felsoroljuk mindazon cég, vállalkozó nevét is, akik ugyan nem kerültek az esélyesek közé, de vállalták, hogy ringbe szállnak a térség gazdaságának egyik legrangosabb díjáért. Idén több mint húszan adták be pályázatukat a megmérettetésre. Az elismerést kategóriánként a bemutatkozó kisfilmek után a Presztízs Díj alapítói adják át, a sort az idén előszörre odaítélt különdíj nyitja, amely a legszínvonalasabb üzleti weboldal tulajdonosának jár.

Idén is színvonalas műsor várja a vendégeket.
Fotó: Frank Yvette

A műsor a svédasztalos vacsorával zárul, amely mellett lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre is. A svédasztalon mindenki találhat kedvére való ételt: lesz többek között jércekoktél sonkával, gyümölccsel díszítve, ananászos csirkemell csőben sütve, sült libacomb fűszeres mártással, roston csirkemell angol zöldséggel, valamint hagyományos halpaprikás, marhapörkölt és töltött káposzta is. Vendégeink számára borkóstoltatást is rendezünk, amivel még színesebbé, felejthetetlenebbé tesszük az estét.

Akiket jelöltek

A Presztízs Díj idei jelöltjei Az év vállalkozása kategóriában: a Váll-Ker Kft., a Coop Szeged Regionális Kereskedelmi Zrt. és a Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. Az év középvállalkozása kategóriában: a H-Fest Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. Az év kisvállalkozása kategóriában: Kiss Endre egyéni vállalkozó, Fotó-Print Stúdió, a Filep Vízszigetelő Kft. és a Reál Érték Ingatlanközvetítő és Forgalmazó Kft. Az üzleti innovációs díjra a Procontrol Elektronika Kft. és a Griffsoft Informatikai Zrt. esélyes. Az év környezetvédelmi díját a Szegedfish Kft. vagy a Kelléktár 2000 Kft. kaphatja meg. Az év üzletembere díjra [namelink name="Károlyi László"]t, a Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. vezérigazgatóját, Kovács Istvánt, a Biopetrol Környezettechnikai Kft. és Törökné dr. Szántó Katalint, a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatóját jelölték.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!