Hallgassa élőben!

Profi bokszbajnokkal beszélgethettek a diákok a Szegedi Szakképzési Centrum edzőtermében - Képek

A Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája edzőterme zsúfolásig megtelt érdeklődő diákokkal.

Rengeteg érdeklődő gyűlt össze Kis Máté profi bokszolóval való beszélgetésre. A jelenlévők főleg rendészetisek voltak, hiszen a bokszoló egyben rendőr törzsőrmester is.

Krämmer Erika igazgatóhelyettes köszöntője után Kis Máté elmondta, hogy szeretettel gondol egykori iskoláira, a Móravárosira, illetve a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumra, ahol mindig csak támogatást kapott, és elköteleződött a rendészeti szakma irányába.
 

Kivetítőkön mutatta be legutóbbi bokszgála fotóit, ahol Kis Máté másodszor is legyőzte Baranyi Richárdot ezzel egyértelművé téve, hogy ma ő a legjobb magyar profi bokszoló a félnehézsúlyban.
 
Ezután a rendőrré válás folyamatának jobb megértésében segítettek a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium jelenlegi tanulói: Szekeres Tímea és Gál Viktor, akik diáktoborzási céllal, másodjára térnek vissza az érettségi bizonyítványt adó iskolájukba, a Móravárosiba. Motiváló kisfilmeket vetítettek, majd saját élményű beszámolóval igyekeznek diákokat toborozni.
 

Az előadások után Siprikó Sándor alezredes úr és Husztik Csabáné foglalkozott az érdeklődőkkel, akik közelről megnézhették és kipróbálhatták a bilincstől kezdve a pajzsokon át a fegyverekig a kiállított rendőri eszközöket. A foglalkozásokba bekapcsolódott az iskola vezetősége is: Fekete Béla igazgató úrtól ujjlenyomatot vettek, majd megbilincselték, Szabó Gábor igazgatóhelyettes pedig a védőpajzs ütőképességét ellenőrizte.
 

A nagy érdeklődésre való tekintettel ígéret született arra, hogy a következő alkalommal Máté felveszi a kesztyűket, magával hozza edzőjét: Gál Lászlót, akivel közösen néhány ütést is bemutatnak. Erre az alakomra már a Móravárosi kinyitja kapuit és szeretettel várja az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóit is.

Elhunyt a Vásárhelyi Kosársuli alapítója
Nézők nélkül rendezik a Spanyol Nagydíjat
Május 9-én rendezik a Forma-1-es spanyol futamot.
Nyugaton kelendő a makói betegágy
Bár a járvány miatt átmenetileg visszaestek a megrendelések, Nyugat-Európában egyértelmű siker a makói Duocor által forgalmazott, a debreceni egyetemmel közösen kifejlesztett úgynevezett forgózsámolyos betegágy.
Nem halálosabb, de fertőzőbb a brit variáns
Két egymástól független tanulmány is ezt állítja.
Szolgálaton kívüli olasz műkincsrendőrök találtak meg egy lopott római kori szobrot
Egy városi séta során fedezték fel az értékes műkincseket.
Online játékra hív a mohácsi múzeum a népviselet napja alkalmából
Népviseletek, népi motívumok modern ruházattal és kiegészítőkkel való kombinálására és a végeredmény dokumentálására, megosztására buzdítja az érdeklődőket a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum.