Szeged és környéke

2014.07.02. 13:42

Profi vadászpilóta ütötte el kisgépével a 18 éves lányt

Tapasztalt vadászpilóta vezette azt a motoros vitorlázó-repülőgépet, amelynek a kerekével elsodort egy 18 éves lányt a pusztaszeri repülőtéren. A fiatal életveszélyes sérüléseket szenvedett, kritikus állapotban van. <br>

K. G. G.

Őrizetben a pilóta

Gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség a Pusztaszeren balesetet okozó pilótát. A nyomozás eddigi adatai szerint a Csongrád megyei Pusztaszer külterületén lévő repülőtérről egy vitorlázó kisrepülőgép szállt fel 2014. július 2-án 10 órakor egy utassal. Manővereit a földről többen figyelemmel kísérték. A megalapozott gyanú szerint a pilóta a légi közlekedésre vonatkozó szabályok megszegésével többször túlzottan alacsonyan repült, majd az egyik ilyen manőver során a repülőgép kerekével elsodort egy 18 éves kecskeméti nőt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a pilóta ellen. 

A pusztaszeri Táncház melletti repülőtéren súlyos baleset történt szerda délelőtt: egy motoros vitorlázó-repülőgép pilótája manőverezés közben elveszítette uralmát a gép felett, és annak jobb kerekével elsodort egy 18 éves kecskeméti nőt. A sérültet mentőhelikopter szállította a szegedi traumatológiai klinikára, az állapota kritikus volt.

„Isten hozott" – olvastuk a Táncház bejárata fölött szerda délben; mellette, a füves leszállópályán a balesetet okozó gép környékén rendőrök helyszíneltek. A repülőtér és a hozzá tartozó Táncháznak is helyet adó épület információink szerint egy korábban Taszáron is szolgált vadászpilóta tulajdona, aki értesülésünk szerint a balesetező gépet vezette. A férfi számos verseny rutinos pilótája, indult a 2010-es 31. vitorlázórepülő-világbajnokságon is Szegeden. A Táncházban nyári tábort szerveztek, ahol tucatnyi kecskeméti diák vendégeskedik. A volt vadászpilóta szintén kecskeméti, és Facebook-adatlapja szerint a repülés mellett a népzene és a néptánc szerelmese. Az egyik fotón a férfi népviseletben, kezében egy hegedűvel áll a most balesetet okozott vitorlázógép előtt.

Helyszínelés. Fotó: Karnok Csaba

Helyszínelés. Fotó: Karnok Csaba
Úgy tudjuk, hogy a vendégeskedő fiatalok egyikének születésnapja volt, a többiek őt fizették be egy repülőútra, miközben társai a földről készítettek fotót a manőverekről, és integettek az ünnepeltnek. A baleset után a pilótát, a diákokat és az őket kísérő nevelőt – aki információnk szerint sokkot kapott a baleset után – a Kisteleki Rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya légi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A rendőrség a baleset körülményeit és a felelősség kérdését szakértők bevonásával vizsgálja.

Korábban:

A helyszíni szemle adatai szerint július 2-án 10 óra körüli időben a Csongrád megyei Pusztaszer külterületén lévő repülőtér felett egy kisrepülőgép pilótája manőverezés közben elveszítette az uralmát a gép felett, majd annak kerekével elsodort egy ott lévő 18 éves kecskeméti nőt. A sérültet mentőhelikopter szállította a Szegedi Traumatológiai Klinikára.

Fotó: Police.hu

Kitört a kisrepülő jobb oldali kereke.
Fotó: Police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a légi közlekedés veszélyeztetése vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A rendőrség a baleset körülményeit és a felelősség kérdését szakértők bevonásával vizsgálja.

Korábban írtuk:

A baleset magánterületen történt, melynek kecskeméti tulajdonosa nem engedte kerítésen belülre kollégáinkat. Információink szerint ő vezette azt a kisrepülőt, amelynek jobboldali kereke nekicsapódott a 18 éves lány fejének.

Helyszínelés. Fotó: Karnok Csaba

Helyszínelés. Fotó: Karnok Csaba
Korábban írtuk:
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint július 2-án 10 óra körüli időben a Csongrád megyei Pusztaszeren egy kisrepülőgép a repülőtéren történő leszállás közben eddig tisztázatlan körülmények között elsodort egy ott tartózkodó 18 éves nőt. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kisteleki Rendőrkapitányság vizsgálja - a részletekkel portálunk később jelentkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!