Szeged és környéke

2008.12.14. 18:52

Profik a diagnosztikában

Szeged - A kiadónk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját hat kategóriában osztottuk ki idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között.

Fekete Klára

Egy vállalkozás a legszínvonalasabb üzleti weboldalért különdíjat kapott. A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be. Ezúttal Sárkány Erika, a QualiCont Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll a társaság azon eredményei mögött, amelyeknek köszönhetően idén innovációs Presztízs díjat kaptak.

– Az ember életében talán a legnagyszerűbb dolog az, ha részt vehet abban, ha valami új születik, és aztán megtapasztalhatja annak fejlődését – mondta Sárkány Erika, a Prezstízs-nyertes QualiCont Kft. ügyvezető igazgatója. – Nekem megadatott mindez: a cég működésének kezdetek óta tanúja, aktív résztvevője vagyok. Életem elmúlt 12 éve összefonódott a társaság életével.

A QualiCont az in vitro orvosdiagnosztikai vizsgálatok széles körét átfogó külső minőség-ellenőrzést működtet. Tevékenysége a laboratóriumok vizsgálati eredményeinek összehasonlító elemzésével az egészségügyi diagnosztikai tevékenység megbízhatóbbá tételét és a magas szintű egészségvédelmet szolgálja. Ezen tevékenységét Magyarországon egyedüli magyar, alapításától kezdve szegedi cégként végzi. Mikrovállalkozásként dolgozik az egész ország területén, sőt a határokon túli területeken is, hogy az itt élők laboratóriumi diagnosztikai vizsgálatát megbízhatóbbá tegye.

Létrehozása kizárólag néhány elkötelezett szakember civil kurázsijának köszönhető: 1995-ben két orvosprofesszor érezte szükségét annak, hogy alapítson egy olyan szervezetet, amely ellenőrzi a hazai laboratóriumokat, s meghonosítja az európai minőségügyi rendszereket.

Sárkány Erika ügyvezető igazgató a Presztízs díjjal. Fotó: Frank Yvette

Sárkány Erika ügyvezető igazgató a Presztízs díjjal.
Fotó: Frank Yvette

A QualiCont színre lépése óta erre még nem volt példa Magyarországon, ugyanis nem létezett olyan szervezet, amely valamennyi in vitro diagnosztikai ágra kiterjedten végezte volna a külső minőségértékelést, minőség-ellenőrzést.

1997-ben még 2 állandó alkalmazottal 270 magyar laboratóriumnak, 2008-ban már 4 teljes munkaidejű, s egy félállású alkalmazottal 388 magyar és 32 külföldi labornak szolgáltat rendszeresen úgynevezett körvizsgálatok formájában. Mellettük számos külső munkatársat is foglalkoztatnak. 2001-ben a társaság ISO 9001/2000 szabvány szerinti minőségbiztosítási tanúsítványt szerzett.

Az ünnepeltek

Az év kisvállalkozása kategóriában a Mora 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyert, Az év középvállalkozása a Dorozsmai Nagybani Piac Kft., Az év vállalkozása a Total Szerviz és Javító Kft. lett. A környezetvédelmi díjat a Roncs Autó és Alkatrész Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az innovációs díjat a QualiCont Kft., Az év üzletembere díjat id. Török Tibor, a Texpack International Kft. igazgatója kapta. A legszínvonalasabb üzleti weboldalért pedig a Reál Érték Ingatlanközvetítő és Forgalmazó Kft.-nek járt a különdíj.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!