Szeged és környéke

2016.06.12. 14:23

R-GO gidává válik Dia

Szeged, Budapest - Szabadi Diánát, a szegedi siket szépségkirálynőt kérte fel Szikora Róbert legújabb klipjébe szerepelni. A fiatal nő jelnyelven tolmácsolja a szöveget a hamarosan megjelenő videóban.

Kiss Gábor Gergő

– Véletlen találkozásokból születnek a nagy dolgok – jegyezte meg [namelink name="Szikora Róbert"] a klip születésének kezdeteivel kapcsolatban.


Az R-GO együttes atyja a szegedi Szabadi Diánát kérte fel a heteken belül a Sláger Tv-ben látható legújabb klipjéhez, hogy a siket lány jelelve mutogassa el a videóban a Ma este miénk az éjjel című számát. Dianáról lapunk is többször írt (2015. július 25.: A politika és a divat vonzásában a siket szépségkirálynő). – A fővárosi Ecseri sori régiségpiacon véletlenül találkoztam Dia menedzserével. Szóba elegyedtünk, névjegykártyát kaptam tőle, amin megláttam Dia fényképét. Már akkor rákérdeztem, hogy ki ez a gyönyörű lány. Ezt a találkozást eltettem az agyamba – mesélte [namelink name="Szikora Róbert"].


A Csikidám stílus atyja nemrégiben Ausztriában töltött el egy wellnesshétvégét, ahol meglátta az ott dolgozó, korábban az Éjjel-Nappal Budapest című szappanoperában Zsófit alakító Kovács Bettina Dórát. – Ekkor jutott eszembe Dia, mert nagyon hasonlítanak egymásra. Ezután kértem fel mindkettőjüket, hogy szerepeljenek az új videoklipemben – magyarázta az énekes-dalszerző.


Azt mondta, nagyon könnyű volt Diával dolgozni, észre se vette, hogy siket, hiszen jól tud szájról olvasni. A zenei világban nem egyedi, hogy valaki a jelelést is használja egy számának klipjében, ami Szikora szerint rendkívüli kifejező erővel bír. Elég csak Sir Paul McCartney My Valentine című számára gondolnunk, aminek videójában a szöveget az énekesnél nem kevésbé híres Natalie Portman színésznő jeleli el.

 

Szikora Róbert Szabadi Diána szegedi siket szépségkirálynővel forgatta legújabb videoklipjét.

Szikora Róbert Szabadi Diána szegedi siket szépségkirálynővel forgatta legújabb videoklipjét.

Szikora Róbert elmondása szerint ősszel Szegeden koncertezik majd, ahol tervei szerint Diát is a színpadra invitálja, így a siket szépségből igazi R-GO gida válik e szám erejéig.


– Két-három napomba telt, amíg teljesen megtanultam a szöveget. Mindig szerettem az R-GO-t, nem volt kérdés, hogy elvállalom a felkérést. Nem szóról szóra jeleltem el a dalt, inkább a jelentését próbáltam átadni a hallássérült embereknek, mert egy zene lüktetését érzik, de a tartalmát jelelés nélkül nem értik meg – mondta Szabadi Diána.


A klipet május közepén két óra alatt vették fel, a jelenetek nagy részét elég volt egyszer rögzíteni. Dia nem mozgott idegenül a könnyűzene világában, hiszen négy éve már szerepelt Napsugár Anna siket jeltáncművész Szívdobbanás című videoklipjében. Dia jelenleg érettségijére készül, ami után jelnyelvoktató szeretne lenni. – Minél több halló embert szeretnék tanítani. A jelnyelvnek különösen az orvosok és a tanárok vehetik hasznát, ha egy hallássérült betegük vagy diákjuk van – magyarázta Diána.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!