Szeged és környéke

2015.04.02. 19:27

Ragyogj kéken, táncolj kékben az autizmus világnapján

Szeged - A sérült gyerekek és fiatal felnőttek egészséges társaikkal együtt csütörtök délután az Árkádban, két különböző időpontban közös tánccal hívták fel magukra és társaikra a figyelmet, majd egy csoportképre álltak össze.

Munkatársunktól

Két szervezet fogott össze Szegeden az autizmus világnapja alkalmából: a Nem Adom Fel Alapítvány és a Szivárvány Autizmus Egyesület. A sérült gyerekek és fiatal felnőttek egészséges társaikkal együtt csütörtök délután az Árkádban, két különböző időpontban közös tánccal hívták fel magukra és társaikra a figyelmet, majd egy csoportképre álltak össze.

GEMMA flash mob az Árkádban az autizmus világnapján. Fotó: Kuklis István (galéria)


A villámcsődület, a flash mob résztvevői voltak a GEMMA-csoport iskolásai is. 2007-ben jelölte ki az ENSZ április 2-át az autizmus világnapjaként, hogy felhívja a figyelmet a tízmilliókat érintő problémára. Azóta él a „Light it up blue!", a „Ragyogj kéken!" szlogen, amely az autizmus hivatalos színére utal. Az országban idén 25 város állt ki az autista emberekért rendezvényeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!