Szeged és környéke

2010.05.30. 15:17

Rajzverseny a Vadasparkban

Szeged - Csak úgy pezsgett a gyermeknapon a Szegedi Vadaspark. A gyerekeket egy nyolc állomásos túrára várták, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük. Az egyik helyszín a delmagyar.hu a Déli Apró és a Délmagyarország közös állomása volt, ahol rajzolni kellett a gyerekeknek.

Delmagyar.hu

- Benne leszek a delmagyar.hu-n! - vigyorgott Molnár Ákos, amikor megtudta, nemcsak azért érdeklődtünk a flamingója után, mert csodaszép madarat rajzolt, hanem azért is, hogy írjunk róla honlapunkon. Ákos elmondta, ez az egyik kedvenc madara, s bízik benne, művével megnyeri a biciklivásárlási utalványt.

Reggel kilenc óta több mint 400 rajz született már a Szegedi Vadasparkban a gyermeknapi kalandtúra első állomásán. A delmagyar.hu, a Déli Apró és a Délmagyarország közös helyszínén koptak a ceruzák, a zsírkréták, kicsik nagyok, fiúk, lányok fáradhatatlanul rajzolták kedvenc állataikat.

Gyermeknap a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Németh Norbert (galéria)

A vadasparkban nyolc különböző állomáson lehetett feladatokat teljesíteni: ha a gyerekek hat különböző pecsétet összegyűjtöttek, akkor a vadaspark által felajánlott ajándékcsomagok egyikét nyerhették meg. A mi standunkon a rajzokért a gyerkőcök jutalmul csokoládét kaptak, illetve a legjobb rajz készítője egy 20 ezer forintos kerékpárvásárlási utalványt nyerhetett.

A Rádió Plusz stábja három állomáson várta a gyerekeket, akiknek állathangokat kellett utánozniuk a pecsétért, illetve a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák játékosainak segítségével az állatok mozgását utánozták: cammogtak, mint a medvék, ugráltak, mint a békák. Volt is nagy móka és kacagás.


Délután három óra körül beborult, és egyre többször hallhattunk dörgést, de egyelőre szerencsére nem esik az eső. A rajzok meg csak gyűlnek és gyűlnek. Kígyók, lovak, pandák, papagájok, csigák, teknősök, nyuszik elevenednek meg a rajzlapokon.

Egy órával később viszont sajnos leszakadt az ég, így egy picivel hamarabb abba kellett hagynunk rajzversenyt, hiszen ázott rajzlapokra nehéz rajzolni.

A kedvenc állatom - Gyermeknapi rajzok a Szegedi Vadasparkból (galéria)

Végül több mint 600 rajzból sorsoltuk ki a nyertest. A Déli Apró által felajánlott 20 ezer forintos kerékpárvásárlási utalványt Svéd Angelina, 11 éves kislány nyerte meg. A rajza 26 másikkal együtt itt a honlapunkon található galériában is megnézhető (lásd fent, a rajzok alkotók szerint ábécésorrendben követik egymást), illetve a Déli Apró szegedi, Szilágyi utcai szerkesztőségében is egy nagy tablón megtekinthető. A rajzokat a jövő hét végén állítják ki a Déli Apró ügyfélszolgálati irodájában.

Angelinát és szüleit a jövő héten a megadott telefonszámon értesítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!