Szeged és környéke

2019.02.08. 17:55

Randevú egy életen át: közös élmények a pároknak Szegeden a Házasság hetén

Szerelmi verskóstoló, love-coaching és Lackfi János is része a szegedi Házasság hete rendezvénysorozatának. A több mint egy hét alatt előadások, közös élmények, párkapcsolati tréningek várják a házaspárokat, családokat.

H. E.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Házasság hete rendezvénysorozatot, amely majdnem másfél hétig tart, ugyanis idén több mint 10 együttműködő partner szervez programokat. Olyan közös élményeket nyújtanak, ahol kikapcsolódhatnak, szórakozhatnak, jól érezhetik magukat a házaspárok, családok. A kezdeményezés 1996-ban indult Angliából, Magyarországon először 2008-ban szerveztek ehhez kapcsolódó programokat, Szeged 2009-ben csatlakozott a programsorozathoz.

Tavaly is jól érezték magukat azok a párok, családok, akik részt vettek a Házasság hete rendezvényein. Fotó: Kuklis István

Tavaly is jól érezték magukat azok a párok, családok, akik részt vettek a Házasság hete rendezvényein.

Fotó: Kuklis István

Bár a rendezvény Nyáry Krisztián író könyvének bemutatójával már szerdán megkezdődött, hivatalosan vasárnap, a házasság világnapján szentmisével nyitják meg. Azt követően exkluzív estére várják a párokat, az Aranyzsinór zenés-szerelmi verskóstolóra, a Dóm Látogatóközpontba. Hasonló élményt ad jövő szombaton, február 16-án a Love-coaching, ahol 5000 lépést tehetnek meg a párok szerelmükért: a város különböző pontjain kapnak különböző feladatokat, majd a séta végén egy teára várják őket. – Előadásokkal is készültünk, szerdán a TIK-ben Rambala Éva nemzetközi tréner beszél az erőszakmentes kommunikáció szerepéről a párkapcsolatban. Fontos, hogy jól működjön a kommunikáció egy párkapcsolatban, ennek gyakorlásával jobban megismerhetik egymást a párok – részletezte Bucskóné Lehota Ágota, a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Pasztorális Helynökség CsaládKözPont irodavezetője.


Hozzáfűzte, várhatón népszerű lesz Lackfi János Vízen járni tilos című előadása a Katolikus Házban csütörtökön. Az aznapi program igen sűrű, már sokadik éve csatlakozik a rendezvényhez a KSH, előadásukból kiderül, a 2016-os mikrocenzus adatai azt mutatják, a házas emberek elégedettebbek az életükkel, mint mások. Ebben az évben is csatlakozott a programsorozathoz a Belvárosi mozi, ahol kedvezményes áron nézhetnek meg családról, szeretetről szóló filmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!