Szeged és környéke

2019.02.13. 15:53

Ránézésre is apadt a Tisza - mutatjuk fotókon a reggeli, jeges folyópartot

Az elvonuló víz pocsolyákat hagyott hátra, amelyekből jégcsodák képződtek. 31 centit apadt a Tisza egy nap alatt Szegednél.

A Hydroinfón publikált napi adatok szerint tegnap óta 31 centit apadt a Tisza Szegednél, és az ATIVIZIG térképe is mutatja: az Alsó-Tisza vidékén nincs árvízi készültség. A hidrológiai előrejelzés szerint egyelőre nem várható árhullám.

Forrás: Hydroinfo

Forrás: Hydroinfo

"A Tisza vízgyűjtő területén az utóbbi napok enyhébb időjárása miatt elkezdődött az olvadás. Az ebből kialakuló árhullámok a Felső-Tiszán már épp tetőznek, az Alsó-Tiszán ez a jövő hét elején, a mellékfolyókon a hét végén következik be, mindenhol az I. fokú árvízvédelmi készültség szintje alatt. Szegeden a rakpart szintjét várhatóan nem fogja meghaladni a vízszint" - nyilatkozta korábbi cikkünkben Kádár Mihály, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgatóhelyettese, és a víz valóban nem érte el a rakpartot. Egy darabig biztosan nem is fogja: ahogy tegnap írtuk, a szakemberek szerint három napig kellene naponta 20 milliméter csapadéknak esnie a vízgyűjtő területen egy komolyabb árhullámhoz.

Szombaton még így nézett ki a part az árvízi emlékmű alatt, mára jéggé fagyott tócsákmaradtak csak a víz helyén.

Szombaton még így nézett ki a part az árvízi emlékmű alatt, mára jéggé fagyott kis tócsák maradtak csak a víz helyén.

Reggel a folyóparton jártunk, mi is leellenőriztük, hogy áll a vízszint. A vasárnapihoz képest apadt, és a visszamaradt pocsolyák meg az éjszakai fagy találkozásából szép alkotások születtek - ezeket is megmutatjuk fotógalériánkban.

Ránézésre is apadt a Tisza - GALÉRIA. Fotó: Farkas Judit



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!