Szeged és környéke

2008.05.28. 20:43

Régi tagjait várja az 50 éves Vaszy-kórus

Szeged - Megalakulásának 50. évfordulója alkalmából pénteken 19 órakor a szegedi dómban ünnepi hangversenyt rendez a Vaszy Viktor Kórus.

Munkatársunktól

A város nemzetközi hírű oratóriumkórusát a legendás karmester és színházszervező, Vaszy Viktor hozta létre 1958-ban Szegedi Zenebarátok Kórusa néven. Az együttes 1988-tól viseli alapítója nevét. A koncerten Kodály Budavári Te Deuma mellett ősbemutatóként felcsendül Lendvay Kamilló Szeged város felkérésére írt zeneműve, a 95. zsoltár, továbbá Puccini Messa di Gloria című darabja. Közreműködik: Tóth Zsuzsanna (szoprán), Katona Judit (alt), Megyesi Zoltán (tenor) és Cser Krisztián (basszus), valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Gyüdi Sándor igazgató-karnagy. Az ünnepi alkalomra Szeged önkormányzata a kórus történetéről, működéséről könyvet jelentet meg. A könyvpremiert szombaton 10 órától a városháza dísztermében tartják. Várják mindazok jelentkezését, akik valaha énekeltek a kórusban. Jelentkezni, érdeklődni Juray Miklósnál lehet a 30/571-1811-es telefonszámon.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!