Szeged és környéke

2017.05.26. 19:43

Régi útján menne a 76-os, visszahoznák a 13-as buszt

Szeged - Egy éve észszerűtlen döntést hozott a város a 76-os busz útvonalának átalakításával és a 13-as megszüntetésével - mondta Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.)

Munkatársunktól

Több móravárosi, kecskési és szentmihályi lakossági fórum után [namelink name="Kardos Irén"] (Összefogás Szegedért) móravárosi önkormányzati képviselővel a két körzetben élők döntő többségének vágya szerint előterjesztést tettek a 76-os autóbusz régi vonalának visszaállítására, amely korábbi útvonalán közlekedne a Mars tér–Mikszáth Kálmán utca és Szentmihály között.

 

A 76Y-os ezért megszűnne, cserébe újraindulna a 13-as busz körjáratként fix indulási időpontokkal a Mars tértől a II-es kórház érintésével Móravárosba, majd onnan vissza a Kálvária sugárúton át újra a Mars térre. Kardos Irén azt mondta, hogy főleg az idősebb korosztály kérte vissza az eredeti állapotot, de a buszjáratokról szóló lakossági fórumokon azért fiatalok is részt vettek. Különösen az érintette rosszul a körzetében élőket – mondta –, hogy megszűnt a közvetlen összeköttetés Móraváros és a II-es kórház között. A két busz üzemeltetési költsége Nógrádi Tibor elmondása szerint nem kerülne többe a mostani 76-os és 76Y-os járaténál.


Ezért várják a szakmai döntést [namelink name="Nagy Sándor"] városfejlesztési alpolgármestertől. A buszjáratokról végül a városüzemeltetési bizottság szavaz majd, [namelink name="Nógrádi Tibor"] reményei szerint még a szeptemberi iskolakezdés előtt. Nagy Sándor lapunknak azt mondta: munkatársai már tanulmányozzák a tervezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!