Szeged és környéke

2019.06.04. 19:35

Repedezett, kátyús a hattyasi vasúti átjáró

Szinte járhatatlan a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró - panaszkodtak olvasóink. A MÁV elismerte a problémát, júniusban kijavítják a kátyúkat.

H. E.

Tavaly augusztusban a Tompai kapu útnál lévő vasúti átjárót félpályán használhatták az autósok, javítási munkálatok miatt. Hiába a felújítás, a vasúti átjáró az elmúlt időszakban egyre rosszabb – panaszolta több olvasónk. Csaba azt írta: mindkét oldalon egyre több és nagyobb kátyú keletkezik. Ezek folyamatosan mélyülnek, esős időben pedig nem látszik a probléma sem.


Kapcsolatok rovatunkban május 17-én jelent meg Hadarits Ferenc fotója: egy méretes kátyú látszik rajta. Szerinte minden évben kilyukad az aszfalt a Klebelsberg-telepi vasúti átkelő mindkét oldalán. Aszfaltozott itt a MÁV, a vasúti sínek közötti szakaszon, aztán az útépítők is felvonultak, megcsinálták a kaptatókat, de a két aszfaltréteg nem találkozott egymással. Pár méteres sávot meghagytak: megkopva, repedezve, teli kátyúkkal. Olvasónk azt szeretné, ha egyszer valaki becsületesen megcsinálná.

Minden évben ˝kilyukad˝ az aszfalt - panaszolta olvasónk is. Fotó: Karnok Csaba

Minden évben ˝kilyukad˝ az aszfalt - panaszolta olvasónk is. Fotó: Karnok Csaba

Megkérdeztük a MÁV Zrt.-t, tervezik-e nyáron az átjáró javítását. A kommunikációs igazgatóságtól azt a választ kaptuk, hogy a vasúttársaság kezelésében lévő útszakaszon júniusban elvégzik a kátyúk javítását a szakemberek a vágányoktól számított 8-8 méter távolságon belül. Azt is megtudtuk, tavaly az ötvágányos átjáró középső vágányánál dolgozott a vasúttársaság. A mostani felújítás azért szükséges, mert a csatlakozó út burkolata bazaltkőből épült, a későbbiekben erre húzott vékony aszfaltréteg megrepedezett, kátyúk keletkeztek.


– Időtálló megoldást a csatlakozó burkolat alaprétegig történő visszabontása és újraépítése jelenthet – állt a vasúttársaság levelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!