Szeged és környéke

2014.07.08. 21:10

Rétesfesztivál – több mint 60-féle süteménnyel

Mórahalom - Lapunk csapata is részt vesz a szombati Dél-alföldi Rétesfesztivál versenyén. Három szerencsés olvasónk egy-egy tepsi rétest nyerhet.

Munkatársunktól

A tizenegyedik Homokháti Sokadalom záróeseménye az V. Dél-alföldi Rétesfesztivál Mórahalmon. A Rétes utca már pénteken megnyílik a Tömörkény utcában. A tavalyi 60-féle rétesnél szélesebb választékkal, színes programokkal, még több látni- és kóstolnivalóval várják az édesség szerelmeseit. Délután lakodalmas zenekarok muzsikálnak, este kilenckor pedig [namelink name="Radics Gigi"] lép fel.

Szombaton 12 órától két verseny kezdődik. A meghívásos réteskészítő versenyen szegedi, mórahalmi és egy hódmezővásárhelyi vendéglátással foglalkozó csapat méri össze a tudását, míg a civileknek szóló réteskészítő vetélkedőn lapunk csapata is megméretteti magát a Monarchia Rétesház segítségével.

Míg a zsűri az édességeket értékeli, a versenyzők óriásrétest húznak. A befolyt pénzből a mórahalmi ugrálókötelesek világversenyen való részvételét segítik a szervezők.

Lapunk online kiadásán, a delmagyar.hu-n feltett kérdésre helyesen válaszolók közül három szerencsés olvasónk egy-egy tepsi rétest kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!