Szeged és környéke

2014.03.03. 20:27

Rettegtek Balázstól a Vedres utca lakói

Szeged - Rablás, személyi szabadság megsértése, zaklatás és kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás egy 24 éves szegedi fiatalember ellen, aki többször megverte édesanyját. A lakók szerint T. Balázs barátaival évek óta megkeserítette a Vedres utcai ház lakóinak életét.

Arany T. János

– El sem tudják képzelni, mit élünk át évek óta! Hatan-nyolcan jönnek-mennek, bedrogozva randalíroznak. A nyugdíjasok reszketnek a félelemtől – mesélte az egyik Vedres utcai kisbolt előtt egy nyugdíjas asszony.

Az üzlet előtt néhányan Délmagyarországgal a kezükben a hétvégén történtekről beszélgettek. Mint megírtuk, egy 24 éves fiatalember, T. Balázs bedrogozva pénzt követelt édesanyjától, majd amikor nem kapott, többször megütötte, és nem engedte kijönni a szobából. Amikor az asszonynak sikerült kimenekülnie, a fia utánament, és a lépcsőházban kitépte a füléből a fülbevalóját.

Nem ez volt az első eset, hogy T. Balázs kezet emelt édesanyjára, többször életveszélyesen megfenyegette, ha pénzre volt szüksége, és a rendőrök sem első alkalommal jártak a Vedres utcai házban.

– Már megint a Balázska csinált valamit? – kérdezték egymástól a környékbeliek a kisbolt előtt. A ház lakói annyira tartanak a fiataltól és barátaitól, hogy névvel senki nem vállalta nyilatkozatát. Egymás szavába vágva sorolták panaszaikat. – Ez a környék a béke szigete volt korábban, most meg nem merünk bemenni a lépcsőházba. Szörnyű, hogy egy ember képes tönkretenni a lakók életét. A rendőrség többször kijött. Elvitték, hazajött, majd ugyanúgy randalíroztak tovább – folytatta az egyik lakó.

– Ha valaki szólni mert, azt minősíthetetlen hangnemben szidalmazták. A lépcsőházba vizeltek, szétdobálták a cigarettacsikkeket. Amikor a takarítónő próbálta felelősségre vonni őket, „szo...s ku...nak" nevezték. Csürhe banda, külön-külön is ijesztők, de együtt borzalmasak voltak. Megkeserítik az életünket. Szeretnénk megszabadulni ettől a pacáktól – csatlakozott a beszélgetéshez egy szomszéd.

A lakók közül néhányan azt mondták, ha Balázs nem volt bedrogozva, illedelmes volt, köszönt. Ezt megerősítették a közeli pizzériában is, ahol azt mondták, a mai világban már az is nagy szó, ha valaki egyáltalán köszön.
Abban mindannyian egyetértettek, megnyugvás a háznak, hogy végre „elvitték" Balázst a rendőrök.

A negyedik emeleti lakásban a fiatalember idős nagyapja lakik. Ottjártunkkor az idős, ágyhoz kötött férfi nem tudott beengedni minket. [namelink name="Morvai András"] telefonon elmondta, unokája többször megverte a lányát, ezért a rendőrség több alkalommal elvitte. – Mit csináljunk vele?, kérdeztem a lányomat. Végül kijelentettük a lakásból. Öt éve itt lakott, nem fizetett semmit, én álltam mindent. Nem dolgozik, elvitte a tévémet, mosógépemet. 20 évig spóroltam, ő meg mindent ellopott, és pénzzé tett, amit ért – sorolta az idős férfi.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint járőrök T. Balázst elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a kábítószergyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Ellene rablás bűntett, személyi szabadság megsértése, zaklatás és kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. A 24 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!