Szeged és környéke

2016.03.03. 09:04

Rétvári Bence megvédte Konkoly Bélát

,,Ön szerint normális, hogy valaki egyetlenegy szavazatot sem kap a tantestülettől az igazgatóválasztás során, mégis ő lesz az intézmény vezetője, csak azért, mert fideszes polgármesterjelölt volt? Ön szerint elfogadható, hogy nincs indoklása az igazgatókinevezési döntésnek? Illetve van: azért, mert csak!" - kérdezte a Konkoly-ügy kapcsán írásban a parlamentben Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől Szabó Sándor szegedi szocialista országgyűlési képviselő.

Munkatársunktól

Ahogy megírtuk, [namelink name="Konkoly Béla"] egyetlenegy szavazatot sem kapott a kollégiumi közösségektől, mégis őt nevezte ki március elsejével 5 évre a Fodor-kollégium vezetőjének [namelink name="Plesovszkiné Ujfaluczki Judit"]. A KLIK szegedi tankerületi igazgatója nem indokolta döntését (2016. február 13.: Egy szavazatot sem kapott, mégis ő lett az igazgató).


[namelink name="Balog Zoltán"] nevében [namelink name="Rétvári Bence"] államtitkár válaszolt kedden a képviselőnek. Azt írta, „a vezetői megbízás adására, visszavonására irányuló munkáltatói jogot a tankerületi igazgató gyakorolja, aki nem köteles megindokolni a döntését". Rétvári hozzátette, „a tankerület célja, hogy a Szegedi Városi Kollégium valamennyi tagintézménye élén olyan szakmailag elkötelezett, innovatív vezető álljon, aki eleget tesz a modern kori kihívásoknak és a magas szintű elvárásoknak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!