Szeged és környéke

2012.11.02. 20:21

Ritkábban jár a 60-as és a 60Y-os, de bemegy a Mars térre

Csütörtökön visszakapták régi menetrendjüket a szőregiek: a 60-as és a 60Y-os buszok ismét közvetlenül a Mars térre szállítják őket szabad- és munkaszüneti napokon is. Nincs, aki ne örülne a döntésnek.

Horváth Attila

Még hófehér a papír, amelyre az új menetrendet nyomták a 60-as és 60Y-os buszok megállóiban. Péntek délben a Mars téren két idős asszony tanulmányozta a tájékoztatót.

– Hála istennek visszakaptuk a régi menetrendet. Ha ritkábban is jár, de legalább nem kell átszállni Újszegeden – mondták. Ahogy lapunk beszámolt róla, a Tisza Volán november 1-jével módosította a menterendet, amely április eleje óta volt érvényben. Így szabad- és munkaszüneti napokon ismét jár közvetlenül busz Szőregről a Mars térre. Megírtuk azt is, hogy az áprilisi, egész várost érintő módosítások Szőregen váltották ki a legnagyobb ellenállást, majdnem ezren írták alá az ezzel kapcsolatos petíciót. Pénteken még szokták az emberek, hogy nem kell a piacon megpakolt táskáikkal trolival elmenni a gyermekklinikáig. Meg is telt a délben induló 60-as busz, a két idős hölgynek azonban még jutott ülőhely.

Megint bejár a 60-as és a 60Y-os a Mars térre szabad- és munkaszüneti napokon is. Fotó: Schmidt Andrea

Megint bejár a 60-as és a 60Y-os a Mars térre szabad- és munkaszüneti napokon is.
Fotó: Schmidt Andrea

– Minket egyáltalán nem zavar, hogy ritkábban jár, mint korábban, tudunk alkalmazkodni. Ha most lekéssük, akkor is csak fél órát vártunk volna, legfeljebb visszamegyünk a piacra. Igaz, korábban negyedóránként járt, télen majd jobban figyelünk. Minden szőregi nevében mondhatom: örülünk, hogy a döntéshozók belátták: szörnyű ilyen idős korban az átszállósdi – mondta egyikük, Kovács Károlyné. Néhányan a temetőbe igyekeztek szerettükhöz. Nekik is jól jött, hogy a Mars téren megvett hatalmas koszorúkkal nem kellett még trolira is szállniuk.

Egy 24 éves fiatalember véleményét is kikértük az új menetrenddel kapcsolatban. Elmondta, nagyon örül, mert a munkahelye a Bartók tér mellett van, és mivel legtöbbször munkaszüneti napokon és hétvégén is dolgozik, ezért nagy segítség a közvetlen járat. – Egyetlen bajom, hogy továbbra is este 10.35-kor megy Szegedről Szőregre az utolsó járat, ezt kitolhatnák egy órával – mondta.

Minden út a Marsra visz
A Tisza Volán Zrt. tájékoztatása szerint november 1-jétől újra a Mars térig szállítják az utasokat a 60-as, 60Y-os, 70-es, 73-as, 73Y-os, 78-as és 78A jelzésű autóbuszjáratok szabad- és munkaszüneti napokon. A kiskundorozsmai 36-os, 36Y-os, 75-ös és 75Y-os jelzésű autóbuszvonalak a jelenlegi formájukban megszűnnek, a buszok november 1-jétől munkanapokon is a hétvégi 36H és 75H jelzésű autóbuszvonalak útvonalán közlekednek. A hálózat módosításával egyidejűleg a menetrendi indulási időpontok is változnak. Részletes információ a www.tiszavolan.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!