Szeged és környéke

2008.11.26. 07:56

Rögtönzött koncert a Gyermekklinikán

Szeged - Egy 17 és egy 18 éves fiú kívánsága teljesült a szegedi Gyermekklinika Onkohameatológiai Osztályán. A Csodalámpa Alapítvány elektromos gitárokat vásárolt a két beteg fiúnak. A hangszereket népszerű zenészek adták át.

Delmagyar.hu

Az ajándék elektromos gitárok és erősítők kicsomagolása, felhangolása és "kipróbálása" a zenészek - Czutor Zoltán, Szügyi Dániel és Márton Gergelyt - feladata volt, akik a Gyermekklinika folyosóján bátran feltekerték a hangerőt - a főnővér engedélyezte, hogy játsszanak pár dalt.

A szokatlan hangokra közben az Onkohaematológiai Osztály apraja-nagyja összegyűlt, várva, hátha ők is tanúi lehetnek a készülődő különleges eseménynek. Végül megjelent a két fiú, akik néhány hónapja a Csodalámpa Alapítványtól értékes, jó minőségű hangszereket kértek.

Népszerű zenészek adták át a hangszereket a beteg fiataloknak

Népszerű zenészek adták át a hangszereket a beteg fiataloknak
A zenészek, noha csak átadásra, nem szereplésre készültek, mégis játszottak, megénekeltették a "közönséget", és búcsúzás előtt válaszoltak a két fiú kérdéseire új elektromos gitárjaikkal és erősítőikkel kapcsolatosan.

A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy minden önként jelentkező, életveszélyes betegségben szenvedő (daganatos, leukémiás, transzplantált, CF-beteg - cisztás fibrózisban szenvedő) kisgyerek egy kívánságát teljesítse, ezzel segítve a gyermekek gyógyulását. Az Alapítvánnyal kapcsolatba kerülő gyermekek többsége, 80-85 százaléka meggyógyul. Az Alapítvány, amelyről bővebben a www.csodalampa.hu oldalon olvashatunk, eddig több mint 850 gyermek kívánságát teljesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!