Szeged és környéke

2017.12.23. 17:44

Roham helyett nyugodt keresgélés

Szeged - Eloszlott a karácsonyi ajándékokat keresgélő tömeg tegnap munkaidő után az Árkádban. Akivel beszéltünk, már túl volt az ajándékbeszerzésen, vagy ötletre várt a bevásárlóközpontban.

T. R.

– Egy hete letudtuk az összes ajándékot, mert nem bírjuk a tömeget – mondta tegnap délután az Árkádban [namelink name="Laczó Bence"] és [namelink name="Laczó Jánossy Katalin"]. Bence kezében ennek ellenére bedobozolt hangfalakat szorongatott, de mint kiderült, az nem ajándék.


– A gyerekek elintézték a vezetéket, úgyhogy vennünk kellett egy új hangfalat – magyarázta Katalin. Bence elárulta, rendszeresen jár úgy, hogy az utolsó pillanatban vásárol karácsonyi ajándékot, a könyvtől a kenyérsütőig – de szombattól végre otthon lesznek. Tömegelés helyett takaríthatnak, vasárnap pedig főznek.


Arra számítottunk, pénteken munka után óriási tömeg hömpölyög majd az Árkádban, de a három szint között eloszlott az áradat. Vásárlókból nem láttunk annyit, mint nézelődőkből, akik egyik üzletből a másikba mentek. Akik láthatóan vettek is ajándékot, azoknál sem volt több egy-két reklámtáskánál. Az emberek türelmesen, nyugodtan viselkedtek egymással. Feszültség csak az Árkád körüli utcákban volt érezhető, ahol sokan hiába próbáltak parkolóhelyet találni.

Katalin és Bence nem ajándékba vette a hangfalat. Szükség volt rá. Fotó: Kuklis István

Katalin és Bence nem ajándékba vette a hangfalat. Szükség volt rá. Fotó: Kuklis István

– Még mindig nem tudom, mit vegyek a barátnőmnek. Múlt szombaton már mentem néhány kört, hátha menet közben kitalálom. Akkor beszereztem két könyvet, ami szerintem tetszeni fog neki, de azért kellene még valami. Szerintem parfüm lesz belőle – mondta a Krisztiánként bemutatkozó fiatalember, akinek még egy szatyor sem volt a kezében.


– Azt a monitort, amit ott cipel srác, egy hónapja megvettem. Még a Black Friday idején kezdtem el az ajándékbeszerzést, úgyhogy most már csak az maradt, amit magunknak veszünk karácsonyra – mondta Horváth Péter, aki Zsuzsannával egy-egy nagy szatyrot cipelt. Benne kabát, pulóver és bizsuk, illetve az édesapjuknak szánt italkülönlegesség és egy könyv. Megkönnyebbülten sétáltak kifelé a bevásárlóközpontból – mivel végeztek minden ajándék beszerzésével.


 Aki viszont még előtte áll, vagy néhány apróságot még meg kell vennie, az szombaton nagyobb tömegre számíthat. Az Árkád reggel 9-től este 8-ig nyitva lesz, és vasárnap is 10 és 14 óra között. A kérdés az, marad-e megfelelő ajándék az utolsó pillanatban érkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!