Szeged és környéke

2016.11.15. 19:30

Rókát talált a telephelyén

Kübekháza - Elpusztult rókát talált a telephelyén, Kübekháza mellett Papp György vállalkozó.

Munkatársunktól

A vadállat hátán látott csíkból a telephely tulajdonosa arra következtet, orvvadász által kirakott hurokba akadhatott bele valahol, aztán mégis kiszabadult, és már itt, a sérüléseibe pusztult bele később. – Takarítani jöttünk ki, közben bukkantunk rá – magyarázta [namelink name="Papp György"]. Üzent a helyi vadásztársaságnak.


Aki elpusztult vadállatot talál, akkor jár el helyesen, ha értesíti a területen illetékes társaságot. [namelink name="Karai Lajos"] hivatásos vadász, akit mi is felhívtunk, látatlanban még nem tudta megítélni, mi történhetett a rókával, de azt megjegyezte: hurkot nem ezeknek a ragadozóknak, hanem őzeknek szoktak kihelyezni az orvvadászok. A környéken a határellenőrzés miatt mostanában visszaszorult a hurkozás, amely bűncselekménynek számít.

 

Ide húzódott be sebesülten. Fotók: Karnok Csaba

Ide húzódott be sebesülten. Fotók: Karnok Csaba

A róka nem olyan megítélés alá esik, mint az őz vagy a nyúl. Újabban sok van belőle, és a helyi vadászok vadásznak is rá, mivel több bejelentés érkezett, hogy a rókák bejárnak a portákra tyúkért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!