Szeged és környéke

2008.03.13. 20:32

Roma fesztivál Szegeden

Szeged - Először rendeznek roma fesztivált Szegeden: a Mars téri pavilonba ezer-ezerkétszáz embert vár ma a szervező. Zenél Grófo és Bódi Guszti, lesz pacal és pörkölt is.

Munkatársunktól

Aranyeső; Szeretlek, szeretlek – e népszerű cigány dallamok számos rendezvényen felcsendültek eddig Szegeden, olyanon viszont, mint a ma esti, még biztosan nem. Soha nem volt még roma fesztivál a Tisza-parti városban. Budapesten, Pécsett, Pápán már nagy hagyománya van az ilyen buliknak: utóbbi helyszínen például 2006-ban elkészítették Magyarország legnagyobb adag roma lecsós tésztáját.

Étel, ital a Mars téri U pavilonban is lesz: a résztvevők várható gasztronómiai érdeklődése alapján pacalt, pörkölteket kínálnak majd a szervezők. Sörpadok, asztalok és persze tánctér is lesz. Utóbbi bizonnyal nem marad üresen, hiszen 20 órától hajnali négyig a szolnoki Grófo, közben 21 órától, egy órán keresztül pedig Bódi Guszti és a Fekete Szemek zenél majd.

– Nem jártam még hasonló fesztiválon, nem ismerem a roma kultúrát, de egy ilyen rendezvény szerintem eddig hiányzott Szegedről. „Mozgolódnak rá": sok elkelt az 1500 forintos jegyekből. A helyszínen már 2000 forintot kell fizetni a tikettekért, mégis a többség inkább helyben vásárolja meg azokat – mesélte a szervező, Kolozsi Anett.

– Mindenkit várunk a fesztiválra, persze elsősorban a romáknak szeretnénk kedveskedni. Ezért is hívtuk a szolnoki Grófót, akit a magyarok talán nem annyira ismernek, pedig a romák között igen népszerű. Ő rengeteg embert vonz majd, Bódi Gusztiékra pedig a magyarok is kíváncsiak lehetnek, így 1000-1200 érdeklődőre számítok – mondta a szervező, akit a helyszínválasztásról is kérdeztünk. – Nem igazán jöhetett szóba más helyszín a városban, hiszen sok embert várunk – indokolt Kolozsi Anett, megemlítve: a biztonságról 17 fős szolgálat gondoskodik. Hozzátette: szeretne hagyományt teremteni, augusztusban már kétnapos fesztivált rendezne, több művészt is meghívna.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!