Szeged és környéke

2015.02.11. 18:46

Romantikus pihenő a téren

Szeged - Pettyes párnákkal és egy horgolt napernyővel díszített padra lettünk figyelmesek a szegedi Dugonics téren.

Munkatársunktól

A cukrászda előtt álló bútor a manapság igencsak divatos vintage stílust képviseli. Ezen a múltidéző ülőalkalmatosságon a romantikus hangulatba kerülő hölgyek és urak is nyugodtan megpihenhetnek néhány másodpercre a napsütéses téli napokon, hogy egy rövid időre megmártózzanak a ˝régi szép idők˝ nosztalgikus világában.

Így tett a képen látható Stefi is, aki ártatlan mosolyával és vörös hajzuhatagával úgy fest a délutáni napsütésben, mintha direkt neki készítették volna ki a pasztellszínű kellékeket.

Stefi vörös haja és huncut mosolya tökéletesen passzol a múltidéző bútordarabhoz. Fotó: Frank Yvette

Stefi vörös haja és huncut mosolya tökéletesen passzol a múltidéző bútordarabhoz. Fotó: Frank Yvette
A ˝vintage˝ (ejtsd: vintidzs vagy vintázs) szó valójában szüretet, évjáratot vagy bortermést jelent, eredetileg ugyanis a borászatban használták ezt a kifejezést: a bor kitűnő minőségére és régiségére utalt. Idővel a szó átkerült a divat és a lakberendezés szaknyelvébe is. A vintage alatt eredetileg az 1920-as és 1970-es évek közötti időszak ruházati és lakberendezési stílusát értjük, ami valami újjal és modernnel keveredik. Mi sem jobb példa rá, mint ez a pad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!