Szeged és környéke

2019.04.05. 20:40

Romatelepről jutott az SZTE doktori képzésébe a 2015-ös Év Embere - most az év hétköznapi roma hőse lehet

Kocsis Krisztián neurobiológust 2015-ben mutattuk be lapunkban, abban az évben ő is bekerült a Délmagyarország Év emberei közé. Most az Aranypánt-díjra jelölték - az Év hétköznapi roma hőse lehet. Április 8-áig szavazhatnak rá.

Ötödik alkalommal adják át idén az Aranypánt-díjat az Év hétköznapi roma hősének. Az egyik legjelentősebb magyar civil díjat a Roma Sajtóközpont alapította 2015-ben. A tízes listára felkerült ebben az évben Kocsis Krisztián, a Szegedi Tudományegyetemen dolgozó neurobiológus is, akit 2015-ös interjúnkban mutattunk be először olvasóinknak. Ebben az évben adta át először a Délmagyarország az Év embere-elismeréseket, Kocsis Krisztián is a kitüntetettek között volt. A győztesről április 8-ig, a Nemzetközi Roma Napig dönthet a közönség, szavazni az Index jelölteket bemutató cikkének alján lehet.

 

Fotó: Frank Yvette

  Kocsis Krisztán 1987-ben született Pécsen. Állami gondozásból került nevelőszülőkhöz, előbb Kápolnásnyéken, majd Pannonhalmán járt iskolába, itt érettségizett a Bencés Gimnáziumban. Érettségi után egy évig Németországban tanult ösztöndíjjal, Szegedre 2008-ban került biológus szakra. Az egyetemen summa cum laude végzett, majd a doktori iskola alatt neves kutatócsoport tagja lett a Szegedi Tudományegyetemen - 2015-ös interjúnkban olvashatnak a nehéz útról is, ami idáig vezetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!