Szeged és környéke

2010.05.13. 09:48

Romsics Edina lett az első Miss Kollégium

Szeged – Megválasztották a Szegedi Tudományegyetem első Miss Kollégiumát. A Károlyi Mihály Kollégium lakója, Romsics Edina fejére került a korona, udvarhölgyei Baksa Ágnes és Németh Eszter lettek.

Segesvári Csaba

A szegedi JATE Klubban már fél 9-től a megmérettetésre készültek a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kollégistái, sminkeltek, utolsókat igazították hajukon. A színpadon folyamatosan gyakorolták a koreográfiát – kiderült, egy 5 perces felvonulást nem elég háromszor elpróbálni. Nem maradhatott ki a kötelező, csípőre tett kezes megállás, fordulás sem. Ricsipí és Qka Mc a DJ pult mellől figyelte az utcai ruhában sétálgató lányokat. Az öltözőben meglestük a lányokat: egyesek ruhát varrtak, mások sminkjüket erősítették. A sarunak látszó szandálról megtudtuk: kényelmes darab, főleg, ha nincs magas sarka. Az utcai ruhás felvonuláshoz az ütemet ">Snoop Dog és Dr. Dree, Still dre zenéje adta, megfigyeléseink szerint bármilyen zenére sikerült volna a bemutatkozás. A szervezők elárulták, a 11 lánynak a bevonulásához végtelenített verzióban nyomják a doktort, csakúgy, mint a bikinis felvonuláshoz szánt zenét, David Guetta I’m in Miami bitch-ét. A zsűriben helyet foglalt Csaba Levente a JATE Klub vezetője is.

Bikinik, csajok, feszes fenekek - Miss Kollégium 2010. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Szerintetek ki fog nyerni? – tettük fel a sablonkérdést, mire a lányok csak azt válaszolták: „Aki a legtöbbet mosolyog!". Seress Katalin szerint nehéz természetes mosolyt az arcunkra csalni, főként olyankor, amikor vizslató szemek pásztázzák az embert. Az SZTE-JGYPK-s hallgatója elmondta: „Nem tudjuk, éppen mit gondolnak rólunk: kicsi a melle, hosszú a lába. Így nehéz felhőtlenül végigvonulni a zsűri előtt.". A tervezett 9 órai kezdés előbb 10-re, majd fél 11-re tolódott. Meglepően kevesen jöttek a versenyre, a résztvevők szerint a vizsgák miatt. Az öltözőben jó hangulatban készülődtek a lányok, állításuk szerint senki sem izgult. Baksa Ági elmondta, rábeszélés után jelentkezett a versenyre, de büszkén képviseli a Béke utcai Kollégiumot. Előkerültek a sorszámok is, fél 11-kor az utcai ruhás bevonulással kezdődött az első szegedi Miss Kollégium szépségverseny.

Bikinik, csajok, feszes fenekek - Miss Kollégium 2010. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A kisszámú, de annál lelkesebb közönség tapssal és sikítással fogadta a
lányokat, a bevonulás incidens nélkül zajlott. A két sztárzsűritag közönségszavazást is tartott: akinek a nevénél a leghangosabban tapsoltak a nézők, az kapta a különdíjat. Pontozták a mozgást, az alakot, az arcot és a kisugárzást is. Fekete Beától sem tudtuk meg, mi a kisugárzás, de a versenyző lányok sem magyarázták el nekünk. Nem is értettük, fürdőruhás lányoknál, mit lehet még sugározni. Az utcai ruhás bevonulást a bikinis követte. Ekkor láthatóan feléledt a kókadozó közönség is. A fiúk – attól függetlenül, hogy épp a barátnőjük kezét fogták – óriási elánnal üdvözölték a fürdőruhában kisétáló szépségeket. A bikinis bevonuló után megállapítottuk, hogy a kollégista lányoknál még nyoma sincs a narancsbőrnek, igazán feszes formákkal kényeztették a zsűrit. Egyesek óriási szurkolótáborra tettek szert a fürdőruhás szerepléssel, az egyik srác csak ennyit mondott: „Huh, na, ez ott van!".


Az eredményhirdetésre sem kellett sokat várni, negyed tizenkettőre megtudtuk: Romsics Edina lett az első szegedi Miss Kollégium. Udvarhölgyeinek Németh Esztert és Baksa Ágnest választották, a különdíjat pedig Kovács Nóra kapta. „Nem számítottam rá, azt hittem, hogy a legjobban kisportolt lány nyer. Ma két vizsgám is volt, nagyon örülök, hogy győztem" – mondta a Károlyi Mihály Kollégium lakója, Romsics Edina. Az első Miss Kollégium az OTP Travel felajánlásából egy kétszemélyes belföldi úttal is gazdagabb lett, valamint egy évig ingyen látogathatja a JATE-t. az ölelkezések és puszi özönök után a versenyről újra átöltöztek – igaz, most már a bulihoz. A verseny alapján megállapítottuk: a kollégiumban rengeteg a jó csaj.

Bikinik, csajok, feszes fenekek - Miss Kollégium 2010. En dö vinner iz! Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Az idei versenyzők bátran elmondhatjuk, nagyon kedves és nyitott lányok. És igazuk is lett, a legmosolygósabb nyert. Titkos favoritunk – Rékasi Szabina – sajnos díjazás nélkül távozott, de mi érte szorítottunk. Bízunk benne, hogy a következő Miss Kollégiumon még több szépséggel találkozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!