Szeged és környéke

2017.08.31. 12:38

Rövidesen újra Bor Tér

Kedves Borkedvelő Barátaink!


Még javában zajlik a szegedi nyár, benne megannyi élménnyel és önfeledt baráti beszélgetéssel, melyek elengedhetetlen elemét képezik a minőségi borok. Mert Szeged a Borértők Városa - a város, ahol az ország legnagyobb borfesztiválját rendezzük évről évre, annak dacára, hogy nem egy klasszikus bortermő vidék. Ahol szinte mindenki tudja, ki az a Balla Géza vagy azt, mi a különbség a chardonnay és az Irsai Olivér között.

Ebben a remek, gasztro-kulturálisan fogékony közegben rendezzük meg immáron hatodik éve a Bor Teret, amely szenzációs ízeivel, első osztályú pincészeteivel és semmi máshoz nem fogható miliőjével a régió egyik kedvenc fesztiváljává nőtte ki magát. Az idei rendezvényen olyan zenei és kulturális csemegékkel várjuk a Nagyérdeműt, mint a Szegedi Szimfonikus Zenekar fellépése, a napi programokat záró Il Silencio Fúvós Quartett vagy a szőlészeti, borászati eszközöket megjelenítő állandó kiállításunk. A felejthetetlen hangulat egyik legfontosabb eleme maga a helyszín: a szegedi Dóm Térnél, közepén Magyarország legnagyobb neoromán bazilikájával kívánni sem lehetne impozánsabb, egyben barátságosabb helyet egy jóízű borozáshoz.


Ide várjuk 2017. szeptember 13 és 17. között a minőségi gasztronómia szerelmeseit, illetve azokat, akik szeretnék megismerni hazánk vezetőborászatait és belekóstolni az érzésbe, amelyet mi úgy hívunk: Bor Tér.  


Sok szeretettel várjuk minden kedves Borkedvelő Barátunkat: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Városkép és Piac Kft. Csapata


Újra együtt

Szeged a borértők városa - mediterrán pezsgés tavasztól őszig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!