Szeged és környéke

2011.10.06. 20:08

Rózsaszín csirke Szegeden

Szeged - A tojás az egyetlen állati termék, amelynek megvásárlásakor eldönthetjük, milyen tartási formát támogatunk. <br>

– A tojás az egyetlen állati termék, amelynek megvásárlásakor eldönthetjük, milyen tartási formát támogatunk. Ha a rajta lévő kód hármassal kezdődik, az azt jelenti, hogy ketreces rendszerben nevelkedett a tojótyúk, ez állatjóléti szempontból a legkegyetlenebb a számukra. A kettes a mélyalmos, az egyes a szabad tartásos, a nullás a biogazdálkodásból származó tojásokat jelöli. Arra buzdítjuk a fogyasztókat, hogy figyeljék a kódot, és válasszák azt, ami nem hármassal kezdődik – mondta el lapunknak Pencz Levente, a Welfarm Alapítvány igazgatója, aki kampányuk népszerűsítése érdekében tegnap rózsaszín tyúkjelmezben korzózott Szeged belvárosában.

Rózsaszín csirke a Dóm téren. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Magyarországon 4 millió tojótyúk él bezárva. Egy ketrecbe átlagosan 4 vagy 5 madarat tesznek. Egy tyúk kevesebb mint egy A/4-es lap méretű területen tölti életét. Nem tud kapirgálni, porfürdőzni vagy akár csak fészket rakni. Szabadon élő társainak tojásai egészségesebbek és finomabbak is – tette hozzá [namelink name="Pencz Levente"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!