Szeged és környéke

2019.01.29. 15:39

Rugdosás miatt törtek bordák a forráskúti kocsmában

A földön feküdt, amikor megrúgták - így tört el több bordája a szakértő szerint egy férfinak kocsmai verekedés közben Forráskúton. A 2016-ban történt eset miatt indult perben áprilisban várható ítélet.

Suki Zoltán

Az igazságügyi orvos szakértő meghallgatásával folytatódott egy forráskúti kocsmai verekedés tárgyalása tegnap a Szegedi Törvényszéken. A három éve húzódó eljárásban a bíró most arra volt kíváncsi, hogy az egyik megvert férfi három bordája eltörhetett-e úgy, hogy állva kapta az ütéseket.


Az orvos szakértő azt mondta, hogy ez nem történhetett meg. Szerinte a megvert férfi törzsének oldalán látható zúzódások, valamint az ütlegelés miatt kialakult légmelle azt mutatja: akkor rúgták meg, amikor a földön feküdt. – A tapasztalatok szerint egy ütéstől három borda nem törhet el úgy, hogy azt az áldozat állva kapja, bár száz százalékban azért ezt sem lehet kizárni – fogalmazott.


A verekedés még 2016-ban történt. A vádirat szerint a vendéglőt üzemeltető vádlott szeptember 25-én éjfél körül két társával ivott a helyen, amikor bement két román állampolgárságú, de magyar anyanyelvű férfi, aki idénymunkásként dolgozott a faluban. Addig ittak, amíg mindannyian lerészegedtek, és végül összevesztek. Először a vendéglő üzemeltetője ütötte kétszer arcon az egyik férfit, akinek kitört az egyik foga. A másik vendéget pedig egy kanapéra lökte.


Egyik társa ekkor egy gázspray-t vett elő a pultból, és lefújta a kanapéra lökött férfit. A maró gáz miatt mindenki kiszaladt a kocsmából, a két megtámadott férfi pedig megpróbált elfutni. Akkor szaladt utánuk a harmadik vádlott, aki az egyik menekülő három bordáját is eltörte. A bordatörött férfinak légmelle alakult ki, ami életveszélyes, ezért kórházba vitték, és azonnal megműtötték.


A főügyészség a sértett fogát kiverő vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértéssel, gázspray-t használó társát garázdasággal, míg a bordatörést okozó férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja. Ítélet áprilisban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!