Szeged és környéke

2010.05.11. 20:28

Ruzsa első játszótere születik

Ruzsa - Az óvoda és bölcsőde udvarán ugyan van játszóhely, de azt mások nem használhatják, az iskoláét pedig évekkel ezelőtt le kellett bontani, mert elavult.

Munkatársunktól

A falunak köztéri játszótere eddig nem volt. – A központi Alkotmány téren uniós pályázati pénzből több mint ezer négyzetméteres, többgenerációs játszóteret és pihenőparkot építettünk, amelyet ünnepélyes szalagátvágással péntek délután fél 5-kor avatunk fel, a kétnapos falunap kezdetén – hallottuk Sánta Gizella ruzsai polgármestertől. Az Intelligens Faluért Egyesület pályázott a vissza nem térítendő, 15 millió forintos támogatásra – amelyből fészekhintát állítottak, a nagyobbaknak láncos hintával, libikókával, drótkötélpályával, csúszdával, mászóvárral kedveztek. A felnőttek a környező park padjain pihenhetik ki magukat. A falunak pénzzel nem kellett hozzájárulnia a beruházáshoz, de a földmunkákból kivették a részüket a helybeliek. Nekik köszönhető az is, hogy homokozóval és pihenőpavilonnal gyarapodott Ruzsa legújabb, az uniós biztonsági elvárásoknak is messzemenőkig megfelelő közösségi tere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!