Szeged és környéke

2019.05.31. 21:41

Saját kertjében rendezett kiállítást a szegedi festőművész - fotók

Nem mindennapi tárlat tanúi lehettek a szegediek pénteken.

Nem mindennapi kiállítás tanúi lehettek a szegediek pénteken. Zombori László festőművésznek számos helyen volt egyéni kiállítása, de a Nyári Tárlaton is ötször zsebelt be díjat. Most mégis saját kertjébe invitált a szegedi festőművész, egy viszonylag szokatlan tárlatra. Csak pénteken és csak este voltak láthatóak a festmények – bár a rossz időjárási viszonyok miatt sokáig kérdéses volt, megtartják-e a kerti kiállítást. Külön erre az alkalomra válogatta össze a művész képeit.

Saját kertjében rendezett kiállítást a szegedi festőművész - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

– Az a művészet, ami nem a természetből táplálkozik, az nem lehet igaz – idézte Ibos Éva művészettörténész. – A tájképfestészet története jóval érdekesebb, mint gondolnának. Az ilyen képek jelentéssel bírnak. Akár egy sejtelmes erdő. Nemcsak a vadonról mesél, hanem az útvesztőkről is – fogalmazott.


Tálaló helyszín volt a kert, hiszen Zombori László képei is természetközeliek. Téli folyópart, őszi fények, teli holtág mind visszaköszön a festményekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!